-TopSLIDEOstali sportoviSport

Iron Puki se u Njemačkoj bori za svjetsku WBA titulu

Najbolji bosanskohercegovački bokser Edin Puhalo, alias Iron Puki, 21. oktobra se bori za titulu svjetskog WBA prvaka u kruzer kategoriji, potvrdio je ugledni njemački Bild.

Puhalo će 21. oktobra ući u ring protiv Firata Arslana, legende njemačkog boksa, a pobjedniku će pripasti titula svjetskog prvaka.

Arslan je već 18 godina među najboljih 10 boksera na WBA rang-listi, bio je i višestruki svjetski prvak kruzer kategorije, a ovo će mu biti posljednja borba u karijeri.

U dosadašnjih 67 borbi Arslan ima 54 pobjede, 9 poraza i 3 remija, a uoči borbe u Göppingenu dao je izjavu za Bild.

“Nadam se da ću otići u penziju kao prvak. Ali znam da ću protiv Puhala morati dati sve od sebe. U vrhunskoj sam formi, spreman sam za svoju najtežu, a ujedno i posljednju borbu u karijeri. Neka bolji pobijedi”, poručio je Arslan.

I Iron Puki je potvrdio da prihvatio ovu za njega veliku priliku.

“Moj cilj je ostvaren, borim se za svjetsku WBA titulu! Mukotrpno sam radio da bih danas bio tu gdje jesam! Bez izgovora i odgađanja trening je uvijek bio na prvom mjestu sa vjerom u Boga, nadajući se najboljem hrabro sam išao ka svom cilju i uspio sam! Osvojio sam i odbranio WBA titulu prvaka Evrope i sada sanjam svoj san! Čeka me borba za svjetskog prvaka u elitnoj bokserskoj asocijaciji WBA, a protivnik mi je 4. izazivač i bivši svjetski prvak. Meč će se održati u Njemačkoj i bit će glavna borba večeri. San svakog boksera da se bori za svjetsku titulu, a ja ću dati sve od sebe da je pokušam osvojiti i donijeti u našu Bosnu i Hercegovinu. Idemo jako ako Bog da do konačne pobjede i titule!”, poručio je Puhalo koji je u karijeri u 24 borbe ostvario 23 pobjede, od toga čak 22 nokautom.

(Vijesti.ba)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close