Irma Balijagić osvojila titulu prvakinje svijeta u WBF verziji

Sarajevo Fight Night 2

Irma Balijagić-Adler slavila je odlukom sudija u glavnoj borbi večeri bokserske manifestacije Sarajevo Fight Night 2 u Domu mladih protiv srbijanske bokserke pod zastavom Njemačke Mirjane Vujić.

Balijagić-Adler i Vujić vodile su okršaj u 10 rundi po dvije minute za titulu prvaka svijeta po WBF verziji, a na kraju su o pobjednici odlučivale sudije.

Prva runda protekla je u ispitivanju snaga. U drugoj dionici Mirjana je krenula nešto agresivnije i zadala je nekoliko udaraca bh. predstavnici. Irma je u trećoj i četvrtoj rundi bila bolja.
Peta dionica donijela je kvalitetan boks i veliku podršku domaće publike za bh. bokserku. U šestoj i sedmoj rundi Mirjana Vujić je bila konkretnija. Osma i deveta dionica ponudila je izjednačenu borbu.

U posljednjoj desetoj rundi gledatelji nisu mogli vidjeti kvaliteten boks jer su se obje bokserke čuvale greške. Sudije su imale težak posao, a odlučili su da Irma Balijagić osvaja pojas svjetske prvakinje WBF verzije.

Od predborbi treba izdvojiti meč između Dražena Janjanina (100 kg, BiH) i Memnuna Hadžića (111 kg, BiH). Vodili su borbu za Interkontinentalnu titulu po WBF verziji. Nakon 10 rundi koje su trajale po tri minute jednoglasnom odlukom sudija slavio je Hadžić.

Također, pažnju je privukao meč između Branislava Plavšića (91 kg, Srbija) i Edina Puhala (95 kg, BiH). Puhalo je branio titulu Interkontinentalnog šampiona po WBF verziji. Prije ovog okršaja imao je omjer sedam mečeva, sedam pobjeda. Stopostotan učinak nastavio je i u ovom dvoboju. Nokautirao je Plavšića već u drugoj rundi.

Ovo je bio drugi put da je glavni grad BiH domaćin ovakvog događaja kojeg organizuje Kamp sport Peljto.

 

(Klix)

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close