IO NS FBiH: Neprincipijelni kompromisi za popunu Premijer futsal lige BiH

Izvršni odbor NS FBiH odredio je futsal klubove iz NS FBiH koji će se od naredne sezone takmičiti u Premijer futsal ligi BiH.

Neprincipjelni kompromisi mogli bi izazvati reakciju klubova i procedruralne intervencije do međunarodne asocijacije.
Prenosimo informaciju sa službene stranice nsfbih.ba;

Doigravanje za popunu Premijer futsal lige BiH

Izvršni odbor nogometnog saveza Federacije BiH odredio je futsal klubove iz NS FBiH koji će se od naredne sezone takmičiti u Premijer futsal ligi BiH.

U Premijer futsal ligi BiH u sezoni 2013/2014 će se takmičiti šest prvoplasiranih klubova Prve futsal lige FBiH iz sezone 2012/2013 godine i to: MNK “Centar” Sarajevo, MNK “Brotnjo” Čitluk, MNK “Comunicare” Mostar, MNK “Karaka” Mostar, MNK “Kaskada” Gračanica, MNK  “Mostar SG” te prvak Druge futsal lige grupa “Jug” MNK “Seljak” Livno.

Shodno odluci Izvršnog odbora NS FBiH osmi klub koji će učestvovati u Premijer futsal ligi BIH će biti poznat nakon naknadnog doigravanja u kojem će učestvovati MNK “Galaktikosi” Visoko kao prvak Druge futsal lige grupa “Sjever” u sezoni 2012/2013, MNK “Banovići” kao sedmoplasirani klub Prve futsal  lige u sezoni 2012/2013 i MNK “Drina” kao osmi klub učesnik u takmičenju Prve futsal lige FBiH.

Doigravanje će se igrati u organizaciji NS Federacije BiH u prvoj polovini septembra/rujna 2013. godine.

nsfbih.ba

U prilogu ove informacije donosimo i službeni bilten iz kojeg je evidentno tko su pobjednici drugih liga i da goraždanski klub nije igrao prethodnu sezonu. Istupanjem iz takmičenja klub ide u najniži takmičarski rang, a Odlukom IO NS FBiH se nagrađuje.

Bilten futsala mart/ožujak 2013.

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close