LifestyleTehnologija

Instagram našao način kako završiti s džabalebarenjem

NAKON što je Instagram počeo u upotrebu pomalo uvoditi novu verziju te društvene mreže u kojoj nema lajkova, influenceri diljem svijeta našli su se u problemima. Prvi su u medije istupili australski influenceri, koji se žale da gube tisuće pratitelja jer nema lajkova, a pokazalo se da ostatak nacije nema puno empatije za njihove muke. Naprotiv, poručili su im da si sad “nađu poslove u stvarnom svijetu”.

“Siguran sam da traže djelatnike u supermarketu”, tek je jedan od brojnih, sličnih komentara na članak Daily Maila Australia o tome da se influenceri muče da osiguraju ugovore sa sponzorima nakon što su s njihovih profila nestali lajkovi.

“I ja bih bio očajan da sam našao posao na kojem ne moram ništa raditi, a sad moram početi zapravo raditi”, piše drugi komentator.

Neki su se našalili da su influenceri “u njihovim molitvama i srcu” nakon što se počelo govoriti da više neće moći živjeti od zarade na društvenim mrežama.

“Hvala Bogu da je Instagram našao način kako završiti s džabalebarenjem te ekipe”, vesele se drugi.

Kako pišu strani mediji, nova Instagramova praksa rezultirala je velikim gubitkom pratitelja na profilima pojedinih poznatih influencera. Pokazalo se i da se sponzori poprilično oslanjaju na broj lajkova kod odluke s kim će surađivati.

Prema podacima sa Social Bladea, influencerica Elizabeth Sobinoff samo u ponedjeljak je ostala bez 683 pratitelja, iako je počela pisati o ženskoj snazi. Otkako su lajkovi nestali, izgubila je oko tisuću pratitelja. Dotad je imala njih 207 tisuća. Njena kolegica Cyrell Paule izgubila je 1241 pratitelja.

index.hr

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close