PolitikaZDK

Inspektori ZDK uhapšeni zbog zloupotrebe položaja i primanja dara

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) su, u saradnji sa Tužilaštvom ZDK, u proteklom periodu preduzimali intenzivne mjere i radnje sa ciljem prikupljanja dokaza i dokumentovanja krivičnih djela počinjenih od strane dva inspektora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove ZDK.

U nastavku navedenih aktivnosti, danas su uhapšeni Š D. i V.I. obojica iz Zenice. Oni su zadržani u službenim prostorijama i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

– Nakon kriminalističke obrade, prikupljenih dokaza i obavještenja, uhapšeni će, u toku sutrašnjeg dana, biti predati u nadležnost i daljnje postupanje Tužilaštvu ZDK, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Zloupotreba položaja ili ovlašćenja” iz člana 383. Krivičnog zakona FBiH, krivično djelo „Primanje dara i drugih oblika koristi” iz člana 380. stav 1. Krivičnog zakona FBiH, krivično djelo “Protuzakonito posredovanje” iz člana 382. Krivičnog zakona FBiH i krivično djelo “Odavanje službene tajne” iz člana 388. Krivičnog zakona FBiH – pojašnjava Aldina Ahmić, portparolka MUP-a ZDK.

(Avaz)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close