Visoko

Inspektori zaustavili pošiljku iz Kine u Visoko zbog kršenja intelektualne svojine

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje zaustavili su carinjenja robe u Carinskoj ispostavi Sarajevo zbog sumnje u kršenje intelektualne svojine.Vršeći redovne aktivnosti na kontroli prometa roba službenici Uprave za indirektno oporezivanje, Carinska ispostava Sarajevo, otkrili su nedozvoljen promet robe kod uvoznika iz Visokog. 

“Radilo se o pošiljci koja se sastojala od ženskih torbi, bižuterije i etiketa porijeklom iz Kine. Kako se radilo o robi iz posebne Naredbe UIO, izvršen je detaljan fizički pregled pošiljke i tom prilikom iskazana je sumnja u povredu intelektualne svojine za neke robne marke. Sumnja je iskazana kod ženskih torbi robne marke BVLGARI, CHANEL, DIOR, FENDI i GUCCI”, saopćeno je iz UIO.

Foto: UIO

Foto: UIO

Roba je uzorkovana, fotografisana i od zakonskih zastupnika zatraženo je da se izjasne i provjere da li se radi o povredi intelektualne svojine. 

Foto: UIO

Foto: UIO

“Potvrđena je povreda intelektualne svojine kod 36 kopija ženskih torbi marke BVLGARI, kao i kod 14 kopija ženskih torbi marke CHANEL. Za ostale robne marke se čeka povratna informacija od zastupnika, a zbog sumnje u povredu intelektualne svojine ova roba je privremeno oduzeta”, saopćili su iz UIO BiH.

Klix.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close