Javne ličnostiM plus

In Memoriam – Vera Muzaferija

22.09.2015. godine, a nakon duge i teške bolesti u Visokom je preminula dugogodišnja profesorica Bosanskog jezika i književnosti, Vera Muzaferija.

U okviru teatra “Total” je napravila veliki broj predstava i performansa. Otišla je velika heroina grada Visokog, osoba koju su svi učenici posebno cijenili i voljeli.

Vera Muzaferija rođena je 06. marta 1958. godine u Visokom. Osnovnu i srednju školu završava u Visokom, a studij Bosanskoga jezika i književnosti u Sarajevu. Kao profesorica Bosanskoga jezika i književnosti radila je 31 godinu u Gimnaziji “Visoko”. Od srednje škole glumila je u omladinskoj sceni Tetara “Total” pod vodstvom profesorice Gordane Muzaferije. Od 2005. godine radila je kao asistent režije i kostimograf u seniorskom ansamblu Teatra “Total”. Za školske priredbe pripremala je mnoge recitale i drame s učenicima. Sa članovima Tetara “Total” osvojila je mnogobrojne nagrade na festivalima širom Balkana. Profesorica Vera svim učenicima je bila veliki prijatelj, učitelj, uzor i neko ko ih je usmjeravao na pravi put. Krasila ju je dobrota, srdačnost i pozitivnost u svakom trenutku. Vera se od oktobra 2014. godine borila sa melanomom na glavi, te je tri puta operisana…

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close