Javne ličnostiM plusVisoko

In Memoriam: Mehmed Ćosović 09.01.1936. – 28.09.2009.

Mehmed Ćosović (posthumno) – Povelja općine Visoko za životno djelo 2016. godine

IN MEMORIAM 

PROF. MEHMED ĆOSOVIĆ

09.01.1936. – 28.09.2009.

Profesor Ćosović je rodjen 09.01.1936 g u općini Nikšić.

Osnovnu i srednju skolu je zavrsio u Visokom , a redovne studije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu – smijer historija naroda Jugoslavije i opća historija 1961 godine , ta stiće zvanje profesora historije , nakon čega počinje svoj radni vijek u osnovnoj školi “Ognjen Prica” da bi nakon nekoliko godina prešao u Gimnaziju Visoko i Srednjošklolski centar “Janko Balorda” , a kasnije Miješovitu srednju skolu “Hazim Šabanović” iz koje odlazi u redovnu penziju 1998 g.

Svoj cijeli radni vijek proveo je u Visokom i izveo preko 30 generacija , te njegov ugled , čast i poštenje kroz odgojno obrazovenje i sistem na naučnim osnovama je opšte poznat građanima Općine Visoko.

Općinsko vijeće Visoko je na 41. Sjednici održanoj 29.jula 2016. g. donijelo odluku o dodijeli javnog priznaja “POVELJA OPĆINE ZA ŽIVOTNO DIJELO” koje mu je dodijeljena posthumno .

Za svoj društveni razvoj kulturnog i tehničkog obrazovanja i edukacuju mladih radio-amatera nagrađivan je mnogobrojnim međunarodnim priznanjima.

Profesor Ćosović, bio je svima izuzetno drag i danas poslije 9 godina teško je prihvatiti činjenicu da ga više nema među nama.

Oduvijek ga je krasila dobrota , srdačnost i pozitivnost.

Bio je veliki prijatelj , suprug, tata , svekar i najbolji deda …

Naučio nas je da budemo dobri ljudi , da nikoga ne mrzimo i da volimo.

Dragi nas  deda , tata , svekre ,profesore i prijatelju mi koračamo naprijed , a Tebi hvala za sve i nikada Te nečemo zaboraviti .

Nedostajes ….

Dr. Vet. Sinaida Salihbegović-Ćosović

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close