-TopSLIDEKultura življenjaLifestyleLjubav i sex

Imperativ seksualne slobode

Nema mnogo ljudi sposobnih za potpunu slobodu, jer to znači potpunu otvorenost i potpuno preuzimanje odgovornosti za delanje u svim pravcima.

Da li neko, seksualno slobodan, mora da ima u iskustvu i grupni seks, i homoseksualna iskustva i razne oblike perverzija, da bi osvedočio tu slobodu?

Ili je dovoljno da i u svojoj seksualnosti bude ono što jeste, autentično ljudsko biće, svesno svojih potencijala, želja i mogućnosti i sposobno da pronađe načine da se izrazi.

Načine adekvatne sebi.

A ne nekim megalomanskim zamislima o slobodi.

Ako ste potpuno strejt, ne volite nikakve perverzije i eksperimente, nego volite ono što volite i hoćete samo ono što volite, budite slobodni, izvolite. Šta vas briga to što će neko tu slobodu nazvati konzervativnošću i nemaštovitošću? Uostalom, možda ste prošli kroz sve eksperimentalne faze, kao svaka osoba koja drži do svoje slobode, pa ste sami naučili da uopšte ne morate ništa što vam se ne mili i da je u tome tajna slobode. Možete da budete baš onakvi kakvi ste. Samo prvo morate da otkrijete kakvi ste to, a to će zahtevati malo eksperimentisanja i neprijatnih iskustava. U ime slobode.

Kao i sa svakom drugom slobodom, zloupotreba je česta i besmislena. A tumačenje, uglavnom pogrešno

Seksualno slobodna osoba nikada nije dosadan partner. Ne zato što će vas iznenađivati svojim egzotičnim performansima, nego zato što će se u seksu osećati stvarno dobro. Biće sto posto uključena, aktivna, senzitivna i umeće da uživa u svemu u čemu uživa.

Seksualna sloboda svakako znači neko iskustvo, ali to iskustvo nije izraženo u višecifrenim brojkama, nego u sposobnosti da se predaš erosu, da te duh seksa obuzme u potpunosti i da uživaš i daješ, kao da sutra ne postoji.

Seks je jedna od najživotvornijih aktivnosti dostupnih ljudima, a to znači da ih zaokuplja do te mere da su potpuno usredsređeni na sadašnji trenutak.

Seks se dešava, budi vas i angažuje, čak i kad niste najbolje volje i kad vam se čini da biste radije radili nešto drugo, mirno i samozaboravljajuće. A onda se polako opustite i uključite, uživanje obuzme svu pažnju i eto vas kako ne znate za sebe, a posle ste osveženi i obnovljeni kao da ste odspavali i istuširali se. Seks vas je oslobodio čaure, potrebe za distancom od sadašnjeg trenutka i vratio vas sebi prokrvljene i sjajnih očiju.

Blagoslovi slobodnog uživanja u seksu jesu suština seksualne slobode. Imperativ gomilianja različitog iskustva jeste pogrešno shvatanje slobode.

sex Imperativ seksualne slobode

Ili možda seksualna sloboda za žene i muškarce znači potpuno različite stvari?

Ako su muškarci skloni površnoj fascinaciji i seksualnu slobodu vide najviše u raznovrsnosti – i to više u raznovrsnim partnerkama, nego u brojnim načinima uživanja, oni će svoju slobodu tako ispoljavati i konzumirati.

Ali ako su muškarci u najvećem broju serijski konzumenti, a žene u najvećem broju nastoje da steknu partnera sa kojim će produbljivati poverenje i prisnost i bivati slobodne da budu potpuno slobodne, onda ćemo teško jedni drugima omogućiti da budemo slobodni na sopstveni način.

U tom slučaju, žene su porobljivači, koji traže da muškarci sputaju svoju potrebu za slobodom, da bi one mogle da budu slobodne. A muškarci beže, da ne budu zarobljeni. I eto nas usred klišea. Nesposobnih da razumemo slobodu, da je prihvatimo i da snosimo posledice.

Aleksina Đorđević – wannabemagazine.com

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close