-TopSLIDELifestyleTehnologija

Imate spor internet? Brza i laka rešenja za jači Wi-Fi u kući

Probajte

Ako imate problema sa sporim internetom, evo nekoliko stvari koje možete da uradite kako biste ubrzali protok.

Pre nego što bilo šta preduzmete, trebalo bi da proverite brzinu svog interneta. Na ovaj način možete da znate šta vam je “početna tačka”, odnosno kakva je trenutna brzina, pa odatle da idete dalje.

To možete da učinite na jednostavan način, ukucajte u pretraživač samo “Internet Speed Test” i pojaviće vam se gomila sajtova koji pružaju ovu mogućnost.

Nakon ovog koraka, uverite se da imate najnovije verzije kada su u pitanju drajveri vašeg rutera, a to možete da uradite na sajtu proizvođača. Ako ih nemate, ažurirajte ih, jer obično ta ažuriranja donose “zakrpe” za probleme koji su uočeni kod većeg broja ljudi.

Usput, možete i da očistite keš memoriju na svom pregledaču (cache) i da uklonite sve neželjene kolačiće, jer ćete na taj način osloboditi prostor i povećati Wi-Fi brzinu.

Takođe, posetite i podešavanja svog rutera, gde možete da aktivirate “Quality of Service” (QoS) opciju kako biste učinili da određene aplikacije ili uređaji imaju prioritet u odnosu na ostale.

Ako i dalje imate problema, možda biste mogli da razmislite o premeštanju rutera, i tom prilikom bi bilo dobro da pratite sledeća pravila: da stoji u centru prostorije, da bude odignut od tla koliko je moguće, i da je podalje od nekih drugih uređaja koji bi mu smetali.

Buka

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close