ICITAP donira SIPA-i opremu u vrijednosti od 450.000 dolara

Ravnatelj programa ICITAP-a u BiH Charles Bennet posjetio je jučer  (27.8.2014. godine) Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) i sastao se sa ravnateljem SIPA-e Goranom Zubcem. Na sastanku je razgovarano o budućoj suradnji i jačanju sveukupnih kapaciteta SIPA-e, te je dogovorena primopredaja donacije koju će ICITAP, sa Veleposlanstvom SAD-a u BiH, uručiti SIPA-i.

Vrijednost donacije je 450.000 dolara, a sastoji se od najkvalitetnijih taktičkih uniformi za policijske službenike SIPA-e. Doniranu opremu formalno će preuzeti sljedećeg tjedna ravnatelj SIPA-e, a ovim povodom bit će organizirana prigodna ceremonija.

Tijekom razgovora sa ravnateljem ICITAP-a, ravnatelj Zubac je istakao da je jačanje materijalno-tehničkih i kadrovskih kapaciteta SIPA-e jedan od njegovih prioriteta, zbog čega ga posebno raduje donacija ICITAP-a. Zubac je rekao da je SIPA u potpunosti ispunila svoju zakonsku ulogu kao vodeća policijska agencija u BiH u borbi protiv najsloženijih vidova kriminala, te da će u budućnosti samo dodatno jačati.

U razgovoru sa ravnateljem SIPA-e, ravnatelj ICITAP-a je rekao da izuzetno cijeni suradnju sa SIPA-om, kao i rezultate koje je SIPA ostvarila u borbi protiv najsloženijih vidova kriminala. On je iskazao spremnost za pružanje potpore u njenom daljem jačanju i implementaciji ciljeva u narednom periodu.

www.magazinplus.eu – SIPA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close