I Isus je bio poznat, pa pogledajte kako je završio

VATIKAN – Papa Franjo je komentarišući veliku popularnost koja ga prati, u intervjuu za jedan portugalski medij ustvrdio da je i Isus u jednom trenutku bio veoma popularan pa je završio onako kako je završio.

Sudeći po unaprijed objavljenim isječcima intervjua, papa Franjo često razmišlja o tome kako bi se sreća mogla okrenuti protiv njega.

Upitan da prokomentariše vlastitu popularnost, u intevjuu za radio Renascenca rekao je da se često pita kakav je i kakav će biti njegov krst.

“Krstovi postoje. Ne vidimo ih, ali oni su tu. I Isus je takođe u jednom trenutku bio veoma popularan pa je završio onako kako je završio, nije li? Stoga, nitko nema osiguranu definitivnu zemaljsku sreću”, rekao je.

U ispitivanjima javnog mnijenja koje je u decembru prošle godine po cijelom svijetu proveo ugledni američki Pew Research Centre, većina ljudi u više od polovine od 43 zemlje obuhvaćene ispitivanjem ima pozitivno stajalište o papi Franji, a naročito dobro kotira kod Evropljana (84 posto) i Južnoamerikanaca (72 posto).

(NN)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close