-TopSLIDEKolumne

Huso Ćesir neće odgovarati zbog napada na fotografa Žurnala!

Saopštenje za medije


Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo, odnosno tužiteljica Sanita Imamović, 20. novembra ove godine donijela je naredbu da se neće provoditi istraga protiv Huse Ćesira i Muamera Ćesira zbog krivičnog djela laka tjelesna povreda. Prema njihovom obrazloženju, ne postoje osnovi sumnje da su prijavljene osobe počinile krivično djelo, jer je, kako se navodi, očigledno da prijavljeno djelo nije krivično djelo.

Podsjetimo, u martu 2019. godine predsjednik Općinskog odbora SDA Novi Grad Huso Ćesir fizički je nasrnuo na fotografa Žurnala Adija Kebu. Naš fotograf je tada s javne površine fotografisao ulaz u Ćesirovu firmu Bosnaplast.

Kao što se jasno može vidjeti na snimku (https://zurnal.info/novost/23579/huso-cesir-nece-odgovaratizbog-napada-na-fotografa-zurnala) kojeg je tom prilikom Kebo uspio zabilježiti na kameri, Huso Ćesir prvo je prijetio našem fotografu da će mu “razbiti” kameru, da bi potom nastavio grubo nasrtati na Kebu i pokušavati oteti kameru. Ubrzo je prišao i Muamer Ćesir, sin Huse Ćesira, koji je uspio istrgnuti kameru.

Kameru je dao ocu, koji se uputio prema ulazu u firmu Bosnaplast. Kada je naš fotograf izvadio telefon u namjeri da zove policiju, Huso Ćesir vratio mu je oštećenu kameru.

Iako se na snimku jasno vidi da Ćesir grubo nasrće na našeg fotografa, da rukom snažno odguruje Kebu, odnosno njegovu kameru, te da je kamera tom prilikom i oštećena, za tužiteljicu Sanitu Imamović to nije bilo dovoljno da se provede istraga.

U prilogu ovog saopštenja dostavljamo vam i Obavještenje Tužilaštva Kantona Sarajevo, kao dokaz još jednog u nizu besramnih nepoštivanja novinara i novinarske profesije.

Redakcija Online magazina Žurnal

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close