Hrvić: Nismo zadovoljni ako samo naših 2.700 radnika prima plaću, želimo da radi cijela BiH

Rusmir Hrvić, prvi čovjek prehrambene industrije u Bosni i Hercegovini čestitao je svim Bosancima i Hercegovcima u zemlji i inostranstvu 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Rekao je da kompanije kojima upravlja zapošljavaju 2.700 radnika, i da sve one dobro posluju, ali da on neće biti zadovoljan sve dotle dok cijela privreda u Bosni i Hercegovini ne bude oporavljena i dok svi građani u zemlji ne budu imali zaposlenje.

– Najlješe želje povodom 25. novembra upućujem svim radnicima i njihovim porodicama sa porukom da istrajemo svi zajedno u izgradnji naše domovine – rekao je Hrvić, prenosi bh. novinska agencija Patria.

– Neka svako radi svoj posao najbolje što može, i na taj način ćemo kao Bosanci i Hercegovci uspjeti i izgraditi državu po mjeri svih nas. Naša AS GROUP zapošljava trenutno 2.700 radnika. Nije dovoljno da budemo zadovoljni samo ako mi radimo i ako smo u mogućnosti samo mi izdržavati naše porodice. Živimo u vremenu kada nam je svako radno mjesto potrebno i kada je prijeko potrebno razvijati domaću proizvodnju.

Hrvić podsjeća da je veoma važno da svi građni u zemlji budu svjesni jačanja bosanskohercegovačke industrije u cilju njenog razvoja, podizanja razine konkurentnosti i jačanja kvaliteta.

– Da bi oporavili našu privredu od iznimnog, gotovo egzistencijalnog značaja je svijest o potrebi kupovine bosanskohercegovačkih proizvoda, i korištenja domaćih usluga. Bosna i Hercegovina je bogata zemlja, vrijednih i poštenih ljudi, i nemjerljivih resursa. Ovo je naša država, ovo je naše vrijeme, ovo je naša šansa – iskoristitimo je svi zajedno za bolje danas i još prosperitetniju budućnost naše zemlje – poručio je Hrvić, prenosi NAP.

Rusmir Hrvić je prvi čovjek AS grupacije, u čijem vlasništvu su jedni od najvećih bh. prehrambenih brendova poput sarajevskog Klasa i visočkog Vispaka, te veliki broj drugih prehrambenih firmi u BiH.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close