-TopSLIDEKolumne

“Hrvatska i Srbija nas smatraju plemenima! Kada svi u BiH shvatimo da nemamo rezervnu državu, počećemo živjeti kao ljudi”

VOJIN MIJATOVIĆ OŠTRO O SUSJEDIMA: “Hrvatska i Srbija nas smatraju plemenima! Kada svi u BiH shvatimo da nemamo rezervnu državu, počećemo živjeti kao ljudi”

Vojin Mijatović uzeo je odluku Hrvatske kao dokaz da nas komšije smatraju plemenima. Njegov stav o ovoj, ali i prethodnim odlukama Hrvatske i Srbije prenosimo u cijelosti.

Odluka Hrvatske vlade o pooštravanju mjera na granicama sa susjednim zemljama izazvala je burne reakcije. Najviše su negodovali turisti koji su planirali provesti odmor na hrvatskoj obali ili su već unaprijed rezervisali smještaj. Na odluku susjedne Hrvatske nisu ostali imuni ni bh. političari, uglavnom su negodovali, ali iz različitih razloga. Prvi čovjek HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović negodovao je, jer smatra da mnogi građani BiH “nisu istočni susjedi, već Hrvati”.

O ovoj temi se oglasio i potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović, koji je odluku Hrvatske uzeo kao dokaz da nas komšije smatraju plemenima. Njegov stav o ovoj, ali i prethodnim odlukama Hrvatske i Srbije, prenosimo u cijelosti:

– Poslednja odluka Hrvatske, ali i stotine odluka pre ove, kako Hrvatske tako i Srbije, pokazuju samo da nas komšije smatraju plemenima. Tek kad shvatimo svi u BiH da nemamo rezervnu državu, počećemo živeti kao ljudi. BiH je naša država!!!

https://www.facebook.com/vojinbg?fref=nf

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close