-TopSLIDEBiHPolitika

Hoće li predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija zbog ovoga završiti u zatvoru…

VASKOVIĆ OBJAVIO ŠOKANTNE DOKAZE

Pored Zorana Tegeltije i njegovog zeta, zatvorskim rešetkama je sve bliže i Tegeltijina supruga Dušanka. Ona godinama vrši funkciju pomoćnika ministra u Ministarstvu za trgovinu i turizam Republike Srpske. 

Hapšenjem Branislava Zeljkovića, direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, napravljen je prvi, dugo isčekivani, korak ka ozdravljenju teško oboljelog društva. Do tog hapšenja je vladalo opšte uvjerenje da su režimski funkcioneri nedodirljivi i da su zaštićeni od krivičnog gonjenja, piše na svom blogu novinar Slobodan Vasković.

Ipak, bacanje naivnog Zeljkovića u tamnicu je među funkcionerima SNSD-a doživljeno kao nešto što se ne tiče te stranke – zato što je on član Ujedinjene Srpske. Međutim, ubrzo je uslijedilo hladno otrežnjenje i za članove SNSD-a, u vidu podizanja optužnice protiv Aleksandra Džombića.

Džombić nije bilo ko. On je ne tako davno bio premijer Republike Srpske. Podizanje optužnice protiv njega mnogi visoki funkcioneri Dodikove stranke su shvatili kao znak da je „đavo odnio šalu“ i da treba da počnu da misle o svojoj koži. Za razliku od njihovog šefa Milorada Dodika, oni nemaju osiguranu „sigurnu kuću“ u prostranim zelenim ruskim tajgama.

Bolje upućeni tvrde da je nakon podizanja optužnice protiv Džombića posebno nervozan Zoran Tegeltija, visoki funkcioner SNSD-a. Razloga je mnogo, a glavni je taj što je on do guše bio uključen u poslove oko pljačke preduzeća „Birač“ i „Alumina“, zbog kojih je „pao“ Džombić, piše Vasković.

Kako stvari stoje, sljedeći koji bi se mogao naći na „ledu“ je upravo Tegeltija.

Ovdje je bitno reći da Tegeltija nije zabrinut samo zbog sebe. Njega podjednako brine i to što bi se na optuženičkoj klupi mogli pojaviti i drugi članovi njegove uže porodice. 

Tu, prije svega, Vasković aludira na Milana Keserovića, koji je oženio Tegeltijinu kćerku Jelenu. Milan Keserović je u tandemu sa Mariom Keserovićem, osumnjičen za pronevjere u preduzeću RAOP iz Istočnog Sarajeva.

Pored Zorana Tegeltije i njegovog zeta, zatvorskim rešetkama je sve bliže i Tegeltijina supruga Dušanka. Ona godinama vrši funkciju pomoćnika ministra u Ministarstvu za trgovinu i turizam Republike Srpske. 

Na čelu tog ministarstva se formalno nalazi Suzana Gašić. Međutim, ona ima samo ulogu ikebane, a stvarni vladar u tom ministarstvu je Dušanka Tegeltija, tvrdi Vasković.

SB

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close