Hlapčevići 14.5.2010. – Dan kada je Nedim Fejzić troje ubio a sedmero ranio

14.5.2010. Hlapčevići – Pravi masakr počinio je duševni bolesnik 40-godišnji Nedim  Fejzić koji je doslovno zaklao troje ljudi, a sedmero teško povrijedio.

Smrtno su stradali Zineta Rožajac (35), njen svekar Mehmed Rožajac (74) i Dževada Bašin (40).
U masakru Fejzić je i teško povrijedio četvero djece. Najmlađa povrijeđena beba imala je samo godinu dana, a najstarije dijete samo četiri godine. Povrede nožem zadobili su i Dževad Herceglija (47), Salih Kapo (53) i Fatima Bukva (31).

Suđenje Nedimu Fejziću na Kantonalnom sudu u Zenici počelo je 19. oktobra 2010. godine. Radi se o duševnom bolesniku, rodom iz Rogatice, kojem je 2009. godine dijagnosticirana paranoidna šizofrenija.

Sud svakih šest mjeseci donosi privremene mjere zadržavanja Fejzića u zatvoru, uz liječenje, sve dok država ne dobije ustanovu gdje će on biti smješten.

– On je primjer osobe koja je i ranije liječena, koja je bila “zapuštena” od društva, prepuštena sama sebi i obitelji. Mijenjao je adrese, entitete, a da niko više nije ni pitao gdje je ta psihički oboljela osoba. Njih je na stotine takvih na slobodi i mi ne znamo postotak koliko njih ima ubojstvene namjere i gdje je čija “sklopka” koja može prebaciti – Mladen Veseljak, dugogodišnji sudac, a danas advokat iz Zenice.

magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close