Hifa-Oil usvojila ISO 14001 standard

Uvažavajući svjetske trendove na polju ekologije i očuvanja životne sredine, Hifa-Oil, kao društveno odgovorna firma, odlučila se na usvajanje ISO 14001 standarda i njegovu primjenu u poslovanju.

Nakon višesedmičnih priprema ta kompanija je uspostavila radne procedure za sve uposlene čijom će primjenom biti ispoštovani najstrožiji ekološki standardi.

Iz Hifa-Oil ističu da su tokom proteklih 10 godina primjene ISO 9001 standarda bili posvećeni i ekološkom aspektu poslovanja kako unutar kompanije tako i podrškom lokalnoj zajednici na projektima očuvanja životne sredine.

Jedan od primjera tih projekata lokalne zajednice je prikupljanje PET ambalaže gdje su učenici osnovnih škola s područja općine Tešanj za tri godine prikupili dva miliona plastičnih boca.

Reviziju pripremnih radnji i dodjelu certifikata tokom prošle sedmica izvršila je renomirana kuća TUV Sava Bajern, a Hifa-Oil će primjenom ovih standarda u maksimalnoj mjeri učestvovati u očuvanju životne sredine, saopćeno je iz te kompanije.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close