HIFA-OIL iz Tešnja posjeduje i četiri vezane firme: Prisutni smo u devet evropskih zemalja

Najveći bosanskohercegovački privatni distributer naftnih derivata HIFA-OIL d.o.o. iz Tešnja će 2015. pamtiti kao godinu u kojoj su oborili sve rekorde prodaje. U odnosu na 2014. ove godine su prodaju povećali za 10 posto i izvršni direktor ove firme Venan Hadžiselimović za Faktor kaže da je uspjeh ostvaren uprkos nepredvidljivim događanjima u svijetu naftnih derivata.

– Ojačali smo tržišnu poziciju u BiH, ali i zadržali smo prisustvo u prodaji crnih derivata u devet zemalja Evrope. Snabdjevamo najveće kompanije koje se bave izgradnjom putne infrastrukture – pojašnjava on.

Zbog toga je i renomirana svjetska certifikatorska kuća TUV Bajern Sava potvrdila da HIFA-OIL, vlasnika Izudina Ahmetlića, djeluje po najvećim standardima dodijelivši standard ISO 9001:2008 za upravljanje kvalitetom i standard ISO 14001 zaštite okoliša kao dokaz kvaliteta i kontinuiteta dobrog rada.

Iako je osnovni biznis HIFA-OIL kompanije distribucija i prodaja naftnih derivata, ova grupacija posjeduje i niz vezanih kompanija. Neke od njih su Eurometali, Euroroal, Eurostil i Europower koje su prema riječima Hadžiselimovića kvalitetno pripremljene za 2016. godinu.

– Eurometali su prepoznati kao lider u veloprodaji i maloprodaji metala, a u 2016. planirana je investicija u proširenje skladišta. Euroroal je najbrže rastuća firma u oblasti prodaje proizvoda od inoxa i aluminija – pojašnjava Hadžiselimović.

Nakon akvizicije bivše “Bosanke“ u Doboju, HIFA-OIL je formirala firmu Eurostil koja se pretvara u najveći centar za drveni pelet u BiH, ali počinje i proizvodnja eko peleta od uglja.

– U okviru Eurostila urađena je i najsavremenija hladnjača kapaciteta 2.500 tona koja bi svojim kapacitetom mogla objediniti veliki broj proizvođača malina i drugih kultura – kazao je Hadžiselimović.

Dodaje da su HIFA-OIL i vezane kompanije prepoznate kao ozbiljni poslovni partneri i da je ovo domaća grupacija koja svoj kapital, dobit i investicije ostvaruje i ostavlja u BiH čime se daje podrška domaćoj ekonomiji.

Putem kompanije Europower HIFA-OIL širi portfolio aktivnosti i u elektroenergetskom sektoru. Stvorene su pretpostavke da se firme u vlasništvu ove grupacije počnu baviti veleprodajom električne energije a u 2016. je planirana i izgradnja hidroenergetskih potencijala.

Izvor

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close