-TopSLIDEBiHPolitika

Herojski podvig: Merima Gajić ostavila bebu i stariju kćerku na mostu, pa skočila u nabujali Vrbas da spasi djevojku

Merima Gajić: Bez razmišljanja sam preskočila ogradu i spustila se niz brdašce prema rijeci

FOTO: ATV / SCREENSHOT

HRABRA BANJALUČANKA

Uspjela sam nekako da je dovučem do obale gdje su nas sačekali policija, jedan čovjek i žena, kazala je Gajić

Nakon što je spasila jedan mladi život skočivši bez razmišljanja u hladni i nabujali Vrbas Merima Gajić, hrabra Banjalučanka, za portal “Avaza” otvorila je dušu o svemu što se dešavalo sinoć.

Skočila bez razmišljanja

– Kćerke i ja smo se vraćale iz grada i kako smo krenule preći Gradski most kćerka mi kaže: „Vidi mama djevojka sjedi na stubu od mosta“. Pogledala sam prema djevojci koja je u tom trenutku skinula jaknu, bacila je na trotoar i potom se bacila u Vrbas – priča Gajić.

U tom trenutku, govori dalje, dala je bebu Milicu starijoj kćerki Anđeli te joj rekla da se ništa ne sekira i krenula prema rijeci.

– Bez razmišljanja sam preskočila ogradu i spustila se niz brdašce prema rijeci. Uskočila sam u Vrbas i samo sam molila Boga da izvučem i djevojku i sebe jer je rijeka bila brza i nabujala. Uspjela sam nekako da je dovučem do obale gdje su nas sačekali policija, jedan čovjek i žena – prisjeća se Gajić momenta spašavanja djevojke.

Kaže da nije uspjela riječi progovoriti s djevojkom jer dok je izvlačila iz hladne rijeke je bila polusvjesna, a kasnije, kada ju je iznijela na obalu, bila je bez svijesti.

– Ništa ne znam. Ni odakle je djevojka, ni kako se zove, ko joj je majka, otac. Iz policije su mi rekli da će mi se javiti i reći sve. Međutim sinoć su me zvali pitali, kako se osjećam te su samo rekli da je djevojka zbrinuta i da će biti sve uredu – dodaje Merima Gajić.

Nagrada za herojstvo

Koji je razlog, radi čega se djevojka sinoć bacila u Vrbas, Gajić kaže da ne zna. 

– Sinoć nisam razmišljala šta bi moglo da se desi. Ostavljam svoje dvoje djece, a treće, tuđe, idem da spašavam. Drago mi je da sam je uspjela spasiti – dodaje Gajić.

Na naš upit da li su je zvali “gradski oci” u smislu da joj iskažu zahvalnost i nagrade za herojstvo, kaže da nije niko nije zvao. 

Ali sudeći prema komentarima na Facebooku uskoro bi mogla dobiti poziv.

avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close