Javne ličnostiM plusVisoko

Hazim Karamehić – Predsjednik Skupštine opštine Visoko (1985.-1986.)

Hazim Karamehić, sin Mustafe i Bahrije (Kadić), rođen je 01.02.1941. godine u Visokom. Osnovnu i srednju školu završio je u Visokom, a Građevinski fakultet na Univerzitetu u Sarajevu. Nakon zavšenog fakulteta punih dvadeset godina radio je u GIP “Zvijezda” Visoko na dužnostima od pripravnika do generalnog direktora.

Na funkciji predsjednika Skupštine opštine Visoko bio je u periodu od aprila 1985. godine do aprila 1986. godine. Jednu godinu obavljao je i dužnost predsjednika Opštinskog komiteta Saveza komunista, u periodu obavljanja čelne funkcije Općine inicirao je i proveo referendum za dugoročni projekat rješenja problema vodosnadbjevanja na području općine Visoko.

Kao rukovodilac GIP “Zvijezda” učestvovao je i rukovodio izgradnjom kapitalnih objekata nastalih u Visokom u tom periodu, od stambenog naselja u Lukama i Bijele džamije, preko Vispaka, Pošte, Zanatskog centra i drugih. Incijator je i realizator izgradnje nove Fabrike opekarskih blokova IGM Visoko. Vrijeme od 1988. godine do 2012. godine proveo je na radu u inostranstvu. Živi u Visokom.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close