Haris Sejdić: “Koteks” će 2014. pamtiti po ulaganjima u nove mašine

“Koteks” je jedna od vodećih kompanija za otkup, preradu i prodaju sirove kože wet blue, ali i opremu za policiju i druge specijalne službe u BiH i region, kao i kožu namijenjenu za potrebe autoindustrije. Njihova priča traje godinama. Svoje uspjehe u 2014. godini rado su dijelili sa korisnicima portal eKapija.ba. Šta je to obilježilo njihovu poslovnu godinu, te šta planiraju u 2015. godini razgovarali smo sa Harisom Sejdićem, izvršnim direktorom “Koteksa” Tešanj.

Po čemu ćete pamtiti 2014. godinu? Koji su to projekti obilježili Vašu poslovnu godinu?

– 2014. godina je obilježena našim ulaganjima u nove mašine za projekte na kojima radimo već dvije godine i koje bi trebali pokrenuti u prvoj polovini 2015. godine.

Također, u 2014. godini smo preuzeli firmu ZOS d.o.o. i postali njen 100 % vlasnik (firma posjeduje radio stanicu 107 FM).

Koliko ste zadovoljni rezultatima?

– Kada je riječ o rezultatima poslovanja “Koteks” će imati povećanje prihoda u odnosu na 2013. godinu. Ispunjen je i naš cilj za 2014. oko povećanje proizvodnje i prodaje naše modne galanaterije. Cilj koji smo imali oko povećanja otkupa b-bif kože nismo u potpunosti ispunili, što je rezultat i uvoza smrznutog mesa iz inostranstva. Isto tako ispunili smo i plan sa preduzećem Danials d.o.o. Tešanj koje će imati ove godine znatno povećanje prihoda u odnosu na ranije periode.

Planovi za 2015. godinu?

Kada je riječ o ulaganjima, prije svega u Tešnju proširujemo pogone za proizvodnju obuće. Analiziramo odluku o jednoj većoj investiciji, odnosno kupovini firme koja se bavi srodnom djelatnošću. Do kraja januara ćemo donijeti konačnu odluku.

www.magazinplus.eu – ekapija.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close