Kultura življenjaLifestyleVisoko

Hard enduro utrka „Land of Pyramids“ 23. i 24. aprila u Visokom

Hard enduro utrka „Land of Pyramids“ 23. i 24. aprila u Visokom

U organizaciji MK “KARO” 23. i 24. aprila 2016. godine, na području općine Visoko, tačnije na izletištu Ravne i okolnim brdima, biti će održana Hard enduro utrka “Land of Pyramids”.

“Po prvi put ove godine, želimo izazvati najizdržljivije, najsnažnije i najspremnije vozače kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz regiona, koji će na brdima oko naših piramida imati priliku testirati vlastite granice”, ističe Adnan Memić, član MK “KARO” i jedan od organizatora.

Tijekom same trke, vozači će na stazi prolaziti kroz prašinu, kamenje, potoke i mnoge nepristupačne predjele na brdima oko Visokog, te onaj koji prvi dođe do cilja bit će priznat kao jedan od najboljih enduro vozača i prvi pobjednik Hard enduro utrke “Land of Pyramids”.

Pravo učešća imaju vozači s Enduro, Motocross i Trial motorima, a takmičit će se u Expert i Hobby kategoriji.

Po riječima Adnana Memića, očekuje se dolazak takmičara iz cijele BiH, kao i iz zemalja regiona uz, do sada, najveći broj vozača viđenih na ovakvim događajima u Bosni i Hercegovini.

Ovo će biti prva utrka ovakvog tipa u Visokom, i tek nekolicina gradova u BiH se može pohvaliti organizacijom ovakvog kompleksnog događaja. Stoga, MK “KARO”, organizacijom ove utrke želi upravo popularizirati ovaj sporta, uz učešće najboljih naših ali i regionalnih vozača.

“U nadi da ćemo organizovati dobru utrku 23. i 24. aprila 2016. godine, potrebna nam je pomoć svih iz Visokog, tako da očekujemo odaziv mnogih privrednika, da kroz svoje partnerstvo u organizaciji ove jedinstvene utrke u BiH, pomognu nam da ova trka postane tradicionalna i uđe u kalendar mnogih svjetskih vozača”. – zaključuje Adnan Memić, te dodaje kako će javnost ubrzo biti upoznata s više informacija, te samim načinima i mogućnostima učešća u organizaciji ove jedinstvene utrke na području općine Visoko.

Press MK „KARO“

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close