-TopSLIDEPolitikaSvijet

Hamas: Izrael podmetanjem oružja u bolnicu Al-Šifa izvodi “smiješnu pozorišnu predstavu”

DEMANTUJU NAVODE

Hamas: Izrael podmetanjem oružja u bolnicu Al-Šifa izvodi “smiješnu pozorišnu predstavu”

Navodi se da je tvrdnja Izraela da u bolnici Al-Šifa postoji oružje “ništa drugo do nastavak laži i jeftine propagande”

Palestinski pokret Hamas je tvrdnju izraelske vojske da je pronašla oružje u bolnici Al-Šifa u Gazi, u koju je upala u jutarnjim satima, opisao kao “smiješnu pozorišnu predstavu”.

Hamas je reagovao na saopštenje Izraela da je “upao u određeni kompleks na osnovu obavještajnih podataka koji ukazuju na aktivnosti Hamasa”. Navodi se da je tvrdnja Izraela da u bolnici Al-Shifa postoji oružje “ništa drugo do nastavak laži i jeftine propagande kojom je Izrael pokušao da opravda svoje zločine uništavanja zdravstvenog sektora u Gazi”.

U saopštenju Hamasa istaknuto je da ovi navodi predstavljaju običnu propagandu Izraela koji, stavljajući negdje pištolj, izvodi smiješnu pozorišnu predstavu kojom više nikoga ne može prevariti.

– Svjesni smo razmjera laži i obmana koje širi Izrael kako bi prikrio vlastite zločine nad djecom, ženama i bespomoćnim civilima – dodaje se.

– Ponavljamo već dvije sedmice naš apel Ujedinjenim narodima i međunarodnim organizacijama da osnuju međunarodnu komisiju koja će istražiti uvjete u bolnicama te se uvjeriti u laži i lažne tvrdnje Izraela – navodi se u saopštenju.

Izraelske snage upale su rano jutros u bolnicu Al-Šifa u pratnji tenkova.

Avaz

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close