Halid i Emir snimaju duet “Sreća je bol”

Halid Bešlić i Emir Hadžihafizbegović, kako ekskluzivno saznaje „Dnevni avaz“, snimaju duet čiji je radni naziv „Sreća je bol“. Autor teksta je Fahrudin Pecikoza Peca, čija je ideja i bila da dva bh. velikana ujedini u ovom muzičkom projektu.

Mali zaokret

– Ta ideja se u mojoj glavi odavno vrti. Prije nekoliko dana susreo sam se s Halidom. Ne znam šta praviti poslije „Miljacke“ i svih tih pjesama i odlučili smo se na mali zaokret. Emir i Halid su stare akšamlije, non-stop zajedno pjevaju i red je da to jednom i snime. Oni su moju ideju objeručke prihvatili – kaže Peca i dodaje da će produkciju raditi Hari Mata Hari.

Emir Hadžihafizbegović ističe da mu veliko uzbuđenje predstavlja saradnja s Halidom.

– Ima deset godina sve hoću nešto uraditi s Halidom. I sad je Peca ovo skontao. Halid i ja smo preksinoć razgovarali i sve se dogovorili – kazao nam je Hadžihafizbegović.

Glumac naglašava da Pecu neizmjerno cijeni i smatra da je on neiskorišten umjetnik.

– Ja sam do sada s Halidom imao pedesetak raznih fešti i svirki. I uvijek nas dvojica nešto otpjevamo. Stalno sam pjevao s Halidom „Hej, zoro, ne svani“. A možda ta pjesma, poslije ove Pecine, ode u zaborav – govori dobro raspoloženi Emir.

Spot u Mostaru?

Kako nam je Hadžihafizbegović otkrio, nakon pjesme Halid i on snimit će videospot.

– Spot bismo, vjerovatno, mogli snimiti u Mostaru – dodaje Emir.

Autor: L. S. R. – avaz.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close