-TopSLIDENogometSport

Hadžibegić optimista pred Slovačku: “Bez obzira na rezultat sutra ništa neće biti riješeno”

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Bratislavi igra drugi meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Slovačke. Selektor Faruk Hadžibegić optimistično čeka ovaj meč, ali ističe kako ništa nije završeno u slučaju bilo kakvog rezultata u sutrašnjem duelu.

Selektor Faruk Hadžibegić sutra ne može računati na Seada Kolašinca, a Edin Džeko je pod upitnikom.

“Kolašinac se vratio nazad, a doktor će vidjeti situaciju oko Edina Džeke. Znat ćemo nakon treninga može li ili ne može. Ostali su svi zdravi”, rekao je selektor u uvodnim rečenicama.

O selekciji Slovačke selektor kaže da je veoma kvalitetan protivnik.

“Mnogo je lakše i bolje kad otvorimo takmičenje s pobjedom. Lakše se radi, lakše je pripremati utakmicu koja dolazi. Međutim, ako pobjedimo nismo realizovali plan o odlasku na EP. Ima još osam utakmica. Mi Bosanci smo poznati po euforiji nakon jedne pobjede, nema razloga za euforiju. Naravno da bismo voljeli pobijediti, ali zavisi i od protivnika”.

“Slovačka je jako kvalitetna ekipa i rezultat protiv Luksemburga nije negativan jer se radi o ekipi koja je među favoritima za drugo mjesto. Sutra nas očekuje izuzetno teška utakmica. Bilo kakav rezultat da se desi, nije riješeno ništa. Pokušat ćemo pobijediti. Izuzetno respektujemo protivnika koji je kvalitetna ekipa. Imaju ambiciju, novog selektor, igrače koji igraju u najjačim ligama. Totalno je otvoreno sve”.

Hoće li biti promjene formacije u odnosu na meč protiv Islanda?

“Ne želim otkriti karte. Poznajete ekipu isto kao i ja. Izveli smo dvojicu igrača na njihov zahtjev. To su ovi mladi igrači. Oni su puno toga učinili u prošlosti da budu ekipa koja može da ide na EP. To je veliko breme, veće nego što se vidi. Ja sam adaptiran na ono što imam i pokušavam naći formulu koja odgovara igračima. Svaki trener želi nešto svoje, ali ne može se tu puno promijeniti i nametnutni. Pokušavamo naći najbolje rješenje. Protivnik se također sprema i oni su nas gledali i spremali meč. Tražit ću najsvježiju i najspremniji fizički ekipu i mislim da su svi psihički spremni za utakmicu”.

Ko će na tribine u sutrašnjem meču?

“Isti mi je problem kao i protiv Islanda. Ako Džeko bude spreman, onda ću morati da presječem. Ne bih trčao unaprijed”, poručio je selektor Hadžibegić.

“U principu jedna od naših snaga bi trebala biti kohezija, ne samo danas nego uvijek. Naša selekcija je u promjeni generacije. Ne znam koliko će vremena trebati za to. Nadam se da ovog puta neće biti razočarenja”, poruka je selektora pred meč u Bratislavi.

Duel u Bratislavi igra se sutra od 20:45 sati, a meč će suditi poznati italijanski sudija Marco Di Bello.

sportsport

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close