Visoko

GUL Visoko: Otvoreno pismo Željku Komšiću

OTVORENO PISMO ŽELJKU KOMŠIĆU

Gradsko udruženje logorašaVisoko je uputilo otvoreno pismo predsjedniku Predsjedništva Bosne iHercegovine gospodinu Željku Komšiću vezano za „Migrantsku krizu“ povodom Danaljudskih prava, odnosno Međunarodnog dana migranata, a čiji sadržaj prenosimo ucjelosti:

Uvaženi predsjedniče Predsjedništva Bosne iHercegovine gospodine Komšiću, mi koji smo živi svjedoci vremena kada je životbio vrijedan koliko i puščani hitac, pritisnuti i Božijom i ljudskom obavezomupućujemo Vam ovo Otvoreno pismo da iskoristite svoju pozicijsku, a prijesvega, ljudsku veličinu i da na tzv. „Migrantsku krizu“ date odgovor kao štosleduje jednu državu, odnosno jednog državnika.

Migranti nisu ptice selice, i to su ljudikoji imaju samo jedan život, te vas molimo da iskoristite svoj autoritet iresurse koji su vam na raspolaganju, te ovim ljudima iole olakšate život unašoj zemlji, pod našim nebom – do nekog konačnog rješenja. Svjesni smomanipulacija, dezinformacija, malih i velikih politika – no ljaga je na našojBosni i Hercegovini i ljudima koji samo sliježu ramenima, jer za velikepoduhvate nemaju ni snage, ni općeprihvaćene ideje.

Mi, koji znamo ljepotu života poslije smrti,molimo vas da bar pokušate, mi vam vjerujemo …, danas je Dan ljudskih prava,a uskoro će Međunarodni dan migranata!

Da se ne zaboravi, da se ne ponovi!

    Predsjednik GUL-a Visoko

  Seid Zimić

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close