-TopSLIDEVisoko

Gradonačelniku Ganiću uručena zahvalnica za nesebičnu pomoć u realizaciji projekta “Studen vodo” Armina Muzaferije i Sarajevske filharmonije

Istaknuti muzičar, Visočanin, Armin Muzaferija je danas (utorak, 20. april) gradonačelniku Visokog Mirzi Ganiću uručio prigodnu zahvalnicu za nesebičnu pomoć prilikom realiziranja projekta “Studen vodo”, koji je plod Arminove uspješne saradnje sa Sarajevskom filharmonijom.

Podsjećamo, svim Bosancima i Hercegovcima Armin Muzaferija je povodom 1. marta – Dana nezavisnosti BiH poklonio kompoziciju “Studen vodo” koju je snimio sa Sarajevskom filharmonijom predvođenom odličnom Samrom Gulamović.

Jedan od najboljih muzičkih interpretatora na ovim prostorima tada je istakao ponos i čast u ljudskom i umjetničkom smislu na ostvarenoj prilici da uradi kompoziciju sa Sarajevskom filharmonijom, koja će, bez sumnje, postati umjetnički evergreen i značajno doprinijeti cjelokupnom bosanskohercegovačkom kulturološkom i multietničkom identitetu.

Prilikom predstavljanja kompocizije naglasio je da je svaki praznik kojim se glorifikuje naša hiljadugodišnja zemlja, praznik njegovog srca te da će i dalje svom narodu i zemlji značajno doprinositi kroz umjetnost.

Prepoznavajući značaj cjelokupnog projekta iskonske umjetničke vrijednosti, gradonačelnik Ganić je pružio adekvatnu podršku, koja sigurni smo, neće izostati ni prilikom realizacije budućih projekata koji za cilj imaju isticanje i afirmaciju najpozitivnijih vrijednosti naše jedine domovine Bosne i Hercegovine.

Slaven Mirković  

visoko-rtv.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close