-TopSLIDEVisoko

Gradonačelnik Ganić u posjeti firmi PAK Rampart u znak zahvalnosti za podršku koju su pružili JU Dom zdravlja Visoko

Danas sam posjetio firmu Pak Rampart da se zahvalim na podršci koju su pružili JU Dom zdravlja Visoko u segmentu nabavke zaštitne opreme i osiguranju finansijskih sredstava za plačanje testiranja i certificiranja uređaja za hemodijalizu, a kako bismo uštedili novac JU Dom zdravlja Visoko.

JU Dom zdravlja Visoko ima naslijeđen ugovor za nabavku zaštitne opreme koji traje dvije godine, ali je predhodna Uprava ugovorila visoke cijene, pa recimo odjelo po ugovoru košta 17KM, a trenutna trzišna cijena odjela iznosi 3,66KM. U prevodu, hiljadu odjela po ugovorenim cijena košta 17.000KM, a mi na tržištu kupili za 3.660,00KM.

JU Dom zdravlja Visoko je od Dom zdravlja Kiseljak dobila donaciju u vidu tri polovna uređaja za hemodijalizu koja su par godina stojali u podrumu, bez zapisnika o prijemu i dalje provjere ispravnosti. Mi smo odmah pokrenuli sve neophodne procedure, održali sastanak s direktorom Kantonalne bolnice Zenica kako bi se uređaji mogli testirati, jer je hemodijaliza u nadležnosti bolnice. Osigurali sredstva za certificiranje i servisiranje uređaja kako bi se znao njihov status vezano za ispravnost.

Izvor: FB Page Mirza Ganić 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close