Visoko

Gradonačelnica Babić uručila stipendije nadarenim učenicima

Gradonačelnica Visokog Amra Babić danas je u sali Kulturnog centra Altindag uručila zaključke o dodjeli stipendija nadarenim učenicima osnovnih i srednjih škola sa područja Visokog za školsku 2019/2020. godinu.

Na raspisani Javni poziv, zaprimljeno je ukupno 223 zahtjeva (60 za osnovne i 163 za srednje škole). Odobreno je ukupno 51 stipendija, 17 za učenike osnovnih i 34 za učenike srednjih škola.

– Jako sam sretna i ponosna na omladinu ovog grada, na sve dobre rezultate koji se postižu u svim oblastima obrazovnog ciklusa, društvenog i javnog života. Bilo da je riječ da je o takmičenjima iz nastavnih predmeta, bilo da je riječ o vannastavnim ili sportskim aktivnostima, mi u Visokom smo uvijek imali mlade nade. Vi ste naša sigurnost za budućnost Bosne i Hercegovine – kazala je gradonačelnica.

Naglasila je da je Visoko jedini grad u Bosni i Hercegovini koji se upustio u stipendiranje učenika osnovnih i srednjih škola.

– Uglavnom se to radi sa studentima. Mi također iz Budžeta imamo stipendije za nadarene studente. Pokušavamo da najboljim budemo podrška, da ih promovišemo kao pozitivan primjer – dodala je.

Gradonačelnica je na kraju uputila čestitke svim učenicima, ali i roditeljima, nastavnicima i profesorima.

Sredstva su na tekuće račune uplaćena jučer (18. juni), maloljetnim licima na račune njihovih roditelja, a punoljetnim osobama na njihove lične račune.

visoko.gov.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close