Građani Željeznog Polja u šoku: Od cijelog sela ostalo samo šest-sedam kuća!

Odron kod Nemile, na magistralnom putu M-17, od Zenice prema sjeveru Bosne i Hercegovine, koji je gotovo 24 sata onemogućavao prolaz prema sjevernoj Bosni, djelimično je uklonjen

FENA

Nekoliko mještana Željeznog Polja evakuirano je u Zenicu gdje se spustio helikopter Oružanih snaga BiH na Crkvičko brdo, potvrdio je u izjavi za Agenciju FENA poslanik u Federalnom parlamentu Jasmin Duvnjak, koji se javio iz Zenice u kojoj je zbog poplava također teško stanje.

Potvrdio je da je među evakuiranima mnogo djece, starih i bolesnih osoba, dodajući da iako je bilo životno ugroženih niko nasreću nije stradao.

– Ljudi upravo svjedoče da su zabilježene ogromne materijalne štete na tom području – istaknuo je Duvnjak.

Mještanin Željeznog Polja u općini Žepče Safet Mujić koji je upravo evakuiran u Zenicu helikopterom kazao je Agenciji FENA da je u ovom dijelu BiH situacija katastrofalna, a kuće mještana nestaju.

– Stanovnici šest kuća su prevezeni sada, a ostali čekaju evakuaciju. Od onolikog sela možda će ostati šest ili sedam kuća i to je to – istaknuo je.

Njegovu cijelu imovinu uništila je voda, kuća je već napuknuta i tvrdi da se više u svoj dom neće moći vratiti.

Duvnjak kaže da se evakuirani smještaju kod rodbine i prijatelja, ali i civilna zaštita osigurava  alternativni smještaj.

(FENA/dg)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close