PolitikaRegion

Goran Milić: Ne bih ponovo uređivao Yutel kada vidim šta se dogodilo

U sat vremena zanimljivog razgovora kojeg možete pogledati na ovom linku, Milić je imao priliku objasniti svoju ulogu u Yutelu, svoj odnos prema Bosni i Hercegovini te podijeliti mišljenje o HDZ-u BiH.

On je kazao da ne negira da je volio Jugoslaviju, ali da ništa nije prejudicirao u vremenu kada je radio na Yutelu, televiziji čiji su urednici i novinari pokušali sačuvati tada narušeni dignitet posla saopštavajući događaje iz svih krajeva zemlje koja se približavala svojoj smrti.

“Ne bih ponovo uređivao Yutel kad vidim šta se dogodilo. Kada mi neko kaže da je u septembru 1990. godine znao da će biti krvavi rat i da ću ja biti u Sarajevu koje će biti bombardovano i koji će biti pod ospadom… Nemojte mi samo reći da su Nadrealisti znali jer to je smiješno“, objasnio je Milić.

Sadašnji uposlenik Al Jazeere Balkans kaže da na Yutel nije otišao iz uvjerenja da Jugoslavija može opstati.

“U Yutelu su bila tri Jugoslovena, ostali su bili Hrvati, Srbi, Bošnjaci…Za mene je bilo važno da se ne ratuje”, kazao je Milić.

O Bosni i Hercegovini uvijek je imao posebno mišljenje i emocije.

“Bosna je moja ljubav, ona može stvarno bolje. Može joj se pomoći, a može je se i ostaviti na miru. Mnogi me pitaju i za Hrvate, mnogi napadaju HDZ i Čovića, a ja ću reći jednu stvar… Gdje se najgore živjelo prije rata u BiH? U krajevima gdje danas vlada HDZ. Gdje se danas najbolje živi? U krajevima gdje vlada HDZ. Naravno, ako je materijalno jedino mjerilo, ali to nije samo to”, zaključio je Goran Milić.

Klix
Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close