-TopSLIDEKošarkaSport

Goran Lojo pred utakmicu odluke …

KVALIFIKACIJE ZA EP

Goran Lojo pred utakmicu odluke: Svaka ekipa bi imala problem da joj nedostaju takve igračice, ali…

Sve igračice koje su doputovale u Orenburg su zdrave i spremne za utakmicu, saopćeno je iz KSBiH

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra (12.30 sati) u Orenburgu, uz direktan TV prijenos na BHT 1, igrati protiv Švicarske susret 5. kola grupe C kvalifikacija za Eurobasket. Selektor Goran Lojo u posljednje dvije, odlučujuće utakmice neće moći računati na naše dvije najbolje igračice Maricu Gajić i Džonkel Džons (Jonquel Jones), kao ni Tamaru Kapor.

Švicarke u podmlađenom sastavu

– Svakako da će nam nedostajati, svaka ekipa bi imala problem da joj nedostaju takve igračice. Ali, učinit ćemo sve da ostvarimo pozitivan rezultat, a to je pobjeda protiv Švicarske koja nas vodi na Eurobasket, istakao je selektor Lojo.

Reprezentacija Švicarske doputovala je u Orenburg u podmlađenom sastavu, s obzirom na to da se većina igračica nije moglo odazvati selektoru zbog fakultetskih i poslovnih obaveza.

Naše košarkašice nakon četiri kola zauzima drugo mjesto u grupi sa sedam bodova. Rusija ima isti broj bodova, ali i bolji međusobni skor.

Obavljeno testiranje

– Sve igračice koje su doputovale u Orenburg su zdrave i spremne za utakmicu. Obavljeno je testiranje svih reprezentacija u balonu, svi imaju negativan PCR test, saopćeno je iz Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

U konkurenciji za meč sa Švicarskom, kao i Estonijom, su: Kortni Hart (Courtney Hurt), Milica Deura, Anđela Delić, Nikolina Džebo, Irena Vrančić, Nikolina Babić, Miljana Džombeta, Melisa Brčaninović, Jovana Marković, Matea Tavić, Milina Mišeljić, Sandra Azinović, Nataša Tomasović, Nikolina Delić i Dragana Domuzin.

avaz

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close