George Soros od EU traži da primi milijun izbjeglica godišnje

George Soros od EU traži da primi milijun izbjeglica godišnje – Sredstva su ogromna, ali će i SAD pomoći izdavanjem dugoročnih obveznica

Jedan od velikih stratega globalizacije i doktrine kaosa, Georges Soros, čovjek  koji je financirao Obaminu kampanju, skupinu FEMEN, nevladine organizacije od kojih je najpoznatija “Otvoreno društvo”, financirao je i Maidan u Kijevu, što je priznao u intervjuu za CNN, sada je aktivno uključen u slanje milijuna useljenika u Europu.

(altermainstreaminfo.com.hr)

Ranije je George Soros Fareedu Zakariji za CNN izjavio da je odgovoran za stvaranje preduvjeta koji su u Ukrajini u konačnici pridonijeli rušenju izabranog vodstva zemlje i uspostavi vojne hunte po izboru State Departmenta.

“Prvo o Ukrajini, mnogi ljudi govore da si još od 1989. financirao puno disidentskih aktivnosti, organizacija civilnog društva u istočnoj Europi i Poljskoj, Češkoj. Radio si slične stvari i u Ukrajini?”, upitao je Zakaria Georga Sorosa.

“Pa, postavio sam temelje u Ukrajini još prije nego je Ukrajina postala neovisna od Rusije. A ti su temelji odigrali važnu ulogu u događajima danas”, rekao je Soros u vrijeme prevrata u Kijevu 2014. godine.

No, Ukrajina je mnogima daleko i izravno ih se ne tiče, osim onih malobrojnih koji prate politička događanja na globalnoj razini.

Grčku, Makedoniju, Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju i zapadnu Europu potresa imigrantska kriza neviđenih razmjera. Mađarska se ogradila u svakom smislu, pa i fizički, te je priopćila da ne želi sudjelovati u ovom “teatru apsurda”.

Jesu li Viktor Orban i njemu slični lideri u pravu? Sudeći prema priznanju samog Georga Sorosa i njegovom planu od šest točaka kojim “treba riješiti izbjegličku krizu”, izgleda da jesu.

Naime, arhitekt globalizacije i mozak “Obojenih revolucija”, George Soros, otvoreno traži da Europa “preuzme odgovornost” za masovni priljev izbjeglica s Bliskog istoka koje su preplavile Stari kontinent.

On je to napisao u kolumni za Project Syndicate, propagandnom portalu “Otvorenog društva”, te rekao da je Europska unija dužna primiti milijun imigranata godišnje i za svakog potrošiti 16 800 dolara, sveukupno 17 milijardi dolara.

Posebno je važno istaknuti da će potreban novac dobiti pogranične europske zemlje, ali će pomoći i Sjedinjene Države u obliku izdavanja dugoročnih obveznica.

“EU treba sveobuhvatan plan da odgovori na krizu i kojim će potvrditi da učinkovito upravljanja nad tokovima tražitelja azila, tako da se to provede na siguran i uredan način, ali i tempom kojeg Europa treba da ih apsorbira. To mora biti sveobuhvatan plan i mora se proširiti izvan granica Europe”, piše Soros.

Plan mora biti globalističke prirode, tvrdi Soros, a njime trebaju upravljati Ujedinjeni narodi.

“Tako bi se distribuirao teret sirijske krize na veći broj država, a i općenito bi se uspostavili globalni standardi za rješavanje problema prisilnih migracija”, piše dalje George Soros.

Štoviše, prema Sorosu, imigrantima se mora dopustiti da sami odaberu gdje će se nastaniti. Većina trenutno putuje u Njemačku i zapadnu Europu, gdje mogu biti od društvene koristi.

Prema Eurostatu, demografski podaci pokazuju da je među imigrantima gotovo 60% mladih muškaraca, 26% djece i 18% žena u dobi od osamnaest godina.

Ujedinjeni narodi govore o trenutnom prilivu od 8 000 izbjeglica dnevno, ali je to samo “vrh ledenog brijega”.

“Ne vidim da se priliv umanjuje, niti da će se zaustaviti. Ako ništa drugo, to znači d aje ovo možda samo vrh ledenog brijega”, kaže Amin Awad, koordinator agencije Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR).

“Imigracija muslimanskih imigranata je najveći pokretač demografskog rasta u Europskoj uniji u cjelini još od sredine ‘90-ih. Riječ je o tome da su oni postali jedini”, navodi se u izvješću Europske organizacije za gospodarsku suradnju i razvoj (OECD), prenosi Red Flag News.

George Soros – Obnovimo sustav azila (kompletan tekst kolumne)

“Europska unija mora prihvatiti odgovornost zbog nedostatka zajedničke politike azila, nedostatak koji je ovogodišnji povećani priliv izbjeglica rješivi problem pretvorio u još jednu političku krizu. Svaka država članica je sebično usmjerena na vlastite interes i često djeluje protiv interesa drugih. To stvara paniku među tražiteljima azila, javnosti i nadležnih tijela za provođenje reda i zakona. Tražitelji azila su najveće žrtve.

Europska unija treba sveobuhvatan plan da odgovori na ovu krizu, plan kojim će ponovno učinkovito upravljati nad tokovima tražitelja azila, tako da se to provede na siguran i uredan način i tempom koji Europe treba da ih apsorbira. Plan mora biti sveobuhvatan i mora se proširiti izvan granica Europe. To je manje destruktivno i mnogo manje skupo od izdržavanja potencijalnih tražitelje azila ili njihovog držanja na sadašnjim mjestima.

Izvor trenutne krize je Sirija i sudbina sirijskog stanovništva mora biti najveći  prioritet. Ali se ne smije zaboraviti ni na ostale tražitelje azila i migrante. Sukladno tome, europski plan mora pratiti i globalni odgovor pod nadležnošću Ujedinjenih naroda. Time bi se distribuirao teret sirijske krize na veći broj država, a i općenito bi se uspostavili globalni standardi za rješavanje problema prisilnih migracija.

Ovdje je šest točaka sveobuhvatnog plana.

Prvo, Europska unija u doglednoj budućnosti mora prihvatiti najmanje milijun tražitelje azila godišnje. Za to  mora dijeliti teret podjednako, prema načelima koje je kvalificirana većina konačno uspostavila na summitu krajem rujna.

Adekvatno financiranje je kritično. EU bi trebala osigurati 15 000 eura (16 800 dolara) za svakog tražitelja azila prve dvije godine, kako bi se pokrili troškovi stanovanja, zdravstvene zaštite, ali i troškovi obrazovanja, kao i da prihvaćanje izbjeglica stekne više povjerenja u zemljama članicama. Ta se sredstava mogu povećati izdavanjem dugoročnih obveznica pomoću u velikoj mjeri neiskorištenog kapaciteta dugoročnog AAA zaduživanja, što će imati dodatnu korist i dati fiskalni poticaj europskom gospodarstvu.

Jednako je važno da se omogući da tražitelji azila izraze svoje preferencije glede država u koje žele ići, koristeći pri tome najmanju moguću prisilu. Slanje izbjeglice tamo gdje žele ići je osnovni preduvjet za uspjeh.

Drugo, EU mora uložiti globalne napore kako bi se adekvatno financirali Libanon, Jordan i Turska i tako dala podrška za četiri milijuna izbjeglica koji trenutno žive u tim zemljama.

Do sada je prikupljen samo dio potrebnih sredstava za osnovnu skrb. Ako uključimo obrazovanje, osposobljavanje i druge osnovne potrebe, godišnji troškovi će biti najmanje 5 000 eura po izbjeglici, ili 20 milijardi eura ukupno. Potpora EU Turskoj, iako je udvostručena, još uvijek iznosi samo 1 milijardu eura. Osim toga, EU treba pomoći u stvaranju posebne gospodarske zone s povoljnim trgovinskim statusom u regiji, uključujući Tunis i Maroko, kako bi privukla ulaganja i generirala radna mjesta za lokalno stanovništvo i izbjeglice.

EU će godišnje pograničnim zemljama godišnje morati osigurati najmanje  8-10 milijardi eura, a ostatak bi došao iz SAD-a i ostatka svijeta. Taj bi se iznos mogao dodijeliti u obliku dugoročnih obveznica.

Treće, EU mora odmah početi graditi jednu agenciju azilante i migracije i na kraju jednu jedinstvenu europsku pograničnu policiju. Trenutno šarenilo 28 odvojenih sustava azila ne funkcionira. To je skupo, neučinkovito i proizvodi mahnito nedosljedne rezultate u određivanju tko je kvalificiran za dodjelu azila. Nova agencija će postupno pojednostaviti procedure, utvrditi zajednička pravila za zapošljavanje i poduzetništvo i razviti učinkovitu pravnu proceduru koja će poštovati politiku povratka migranata koji ne ispunjavaju uvjete za azil.

Četvrto, moraju se uspostaviti sigurni kanali za tražitelje azila, počevši od njihovog preuzimanja iz Grčke i Italije, do zemalja odredišta. To je vrlo hitno kako bi se smirila panika. Sljedeći logičan korak je proširiti sigurne putove u pograničnim regijama, čime bi se smanjio broj migranata koji se odluče na opasan mediteranski prijelaz. Ako tražitelji azila imaju razumnu šansu da će u konačnici doći do Europe, oni će to učiniti daleko vjerojatnije nego ostati tamo gdje jesu. To će zahtijevati pregovore s pograničnim zemljama, a sve u suradnji s Agencijom za izbjeglice Ujedinjenih naroda. Uspostavi centara za obradu u Turskoj je prioritet.

Operativni i financijski aranžmani razvijeni od strane EU trebaju uspostaviti globalne standarde za prihvat azilanata i migranata. Ovo je peti dio sveobuhvatnog plana.

Konačno, treba apsorbirati i integrirati više od milijun tražitelja azila i imigranata godišnje, EU mora mobilizirati privatni sektor, nevladine organizacije, crkvene organizacije i poduzetnike koji će djelovati kao sponzori. To će zahtijevati ne samo dovoljno sredstava, nego i ljudskih kapaciteta.

Egzodus iz ratom razorene Sirije nikad nije trebao postati kriza. On se davno dogodio i lako ga je bilo predvidjeti, stoga je egzodusom trebala upravljati Europa i međunarodna zajednica. Mađarski premijer Viktor Orban je također predložio plan u šest točaka za rješavanje krize. No, njegov plan koji krši ljudska prava tražiteljima azila i migrantima zbog sigurnosti granica prijeti da podijeli i uništi EU, odričući se vrijednosti na kojima je izgrađena i kršenjem zakona koji bi trebali to regulirati.

EU mora odgovoriti s istinskom europskom politike azila koja će stati na kraj panici i nepotrebnoj ljudskoj patnji.

Tako je za Project Syndicate prije mjesec dana govorio poznati filantrop, arhitekt globalizacije i strateg Obojenih revolucija, George Soros.

Julian Assange: Izbjeglička kriza u Europi je dio plana “strateške depopulacije” Sirije koju provode Washington i njegovi saveznici

Europa i američke zaklade pomažu unesrećenima ili imigrantskom krizom upravljaju još od prvog dana?

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close