Visoko

Generalni ministar Franjevačkog reda fra Michael A. Perry posjetio franjevačku zajednicu u Visokom

GENERAL FRANJEVAČKOG REDA POSJETIO VISOKO

Generalni ministar Franjevačkog reda fra Michael A. Perry, zajedno s generalnim definitorom fra Ivanom Sesarom, u utorak 25. rujna 2018. popodne pohodio je franjevačku zajednicu u Visokom. Nakon dočeka u samostanskom dvorištu domaćini su poveli goste u samostansku crkvu, gdje su oca generala svojom pjesmom pozdravili sjemeništarci, a pozdravnim govorom gvardijan fra Franjo Radman. Fra Michael je potom razgledao samostansku knjižnicu i zbirke (arheološku, etnografsku i prirodoslovnu) te neko vrijeme proveo u ugodnu razgovoru s članovima visočkoga franjevačkog bratstva.


U 17.00 sati ispred konvikta je upriličeno zajedničko fotografiranje svih prisutnih učenika, profesora i odgajatelja s gostima, a zatim prigodan glazbeni program u holu konvikta. Najprije je ravnatelj Gimnazije fra Zvonko Miličić ukratko ocrtao prošlost i sadašnjost naše ustanove, pogleda uprta u budućnost, a zatim su učenici i profesori izveli prigodan glazbeni program.


Otac general se potom obratio direktno okupljenim učenicima i profesorima pozivajući ih da hrabro suoče s svojom odgovornošću za opće dobro i da se ne boje budućnosti. U razgovoru koji je uslijedio, iz postavljenih se pitanja vidjelo da naši učenici i učenice imaju vrlo široko opće znanje i vrlo izraženu svijest o vlastitoj odgovornosti za budućnost društva u kojemu žive, a fra Michael ih je pozvao da se ne boje budućnosti.
Na koncu, general se u gimnazijskoj zbornici susreo i fotografirao s prisutnim profesorima te se zadržao na večeri i razgovoru s članovima samostanske zajednice.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close