GALA VEČER ABAF-A U YEREVANU: Mesud Pezer balkanska „Zvijezda u usponu“

Zeničanin Mesud Pezer (1994.), evropski juniorski prvak u bacanju kugle (20, 44 m) i četvrtoplasirani u bacanju diska (60, 83 m) iz talijanskog Rijetia, balkanski prvak u kugli (20,40 m) i disku (59,72 m) iz turskog Denzilija, večeras će na Gala večeri Asocijacije balkanskih atletskih federacija (ABAF) u Yerevanu (Armenija) primiti priznanje „Zvijezda u usponu“, odnosno za najboljeg mladog atletičara Balkana za 2013.

Ovo je, inače, druga Gala večer ABAF-a, a uz Pezera je otputovao i njegov trener Mehmed Skender. Ovo priznanje će dobiti i hrvatski bacač kladiva Matija Gregurić, koji je bio svjetski prvak za mlađe juniore, a u konkurenciji djevojaka Florentina Marincu (Rumunija), svjetska prvakinja za ml. juniorke u skoku u dalj i troskoku i prvakinja Balkana u obje konkurencije,  te Emel Dereli (Turska).

Mlada Turkinja je bila svjetska prvakinja za ml. juniorke u kugli i juniorska prvakinja Evrope, kao i prvakinja Balkana za ml. juniorke te treća u konkurenciji seniorki na Prvenstvu Balkana.

Španović i Bekrić „Vladari Balkana“

Priznanje za najbolje seniore- „Vladari Balkana“, kako ekskluzivno saznaju neki srbijanski mediji, večeras će dobit Ivana Španović, bronzana sa Svjetskog prvenstva u Moskvi u skoku
u dalj, prvakinja Balkana na otvorenom i u dvorani u skoku u dalj i srebrena na 60 m, te Emir Bekrić, bronzani sa SP-a iz Moskve na 400 m sa preponama i prvak Balkana u istoj disciplini.

www.magazinplus.eu – Avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close