Futsal: SFK 2000 pobjednice turnira u Vogošći

Minulog vikenda, u KSC „Vogošća“, je završen prvi klupski futsal turnir za žene, koji je organizovao NS/FS BiH.

Pobjednice turnira su igračice ekipe SFK 2000 nakon što su u finalnom dvoboju porazile ŽFK Banja Luka rezultatom 8:1. Pogotke za SFK 2000 postigle su Amela Fetahović (3 gola), Alisa Spahić (2), dok su se po jednom u listu strijelaca upisale Azra Hamzić, Selma Kapetanović i Amela Kršo. Jedini gol za Banjalučanke postigla je Branka Mirnić.

U susretu za treće mjesto ekipa Mladosti iz Nević Polja savladala je Gradinu iz Srebrenika rezultatom 4:2. Golove za Mladost dale su Tatjana Stanić (2), Svjetlana Crnjak i Antonela Radeljić, dok su oba gola za Gradinu djelo Makside Islamović.

NAGRADE

Nakon finalnog susreta uslijedilo je zatvaranje turnira i proglašenje pobjednika. Nagrade ekipama SFK 2000 (za osvojeno I mjesto), ŽFK Banja Luka (II mjesto) i Mladost Nević Polje (III mjesto) uručio je generalni sekretar NS/FS BiH Jasmin Baković.

Najbolji strijelac turnira bila je Amela Fetahović iz SFK 2000 sa 7 golova, a nagradu joj je uručio selektor ženske „U-17“ reprezentacije Ilija Lučić.

Za najboljeg golmana na turniru proglašena je Tamara Škorić iz ŽFK Banja Luka, a nagrada joj je uručena od selektora ženske „U-19“ reprezentacije Momčila Stanića.

Najbolja igračica turnira je Alisa Spahić iz SFK 2000 kojoj je nagradu za ovaj uspjeh uručila selektorka ženske „A“ reprezentacije Samira Hurem.

Nagradu za „fair play“ odnjela je ekipa Leotar-tex iz Trebinja, a uručio ju je Miroslav Lazić, član komiteta za omladinski i ženski nogomet/fudbal.

www.magazinplus.eu – NS BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close