Franjevačka klasična gimnazija domaćin federalnom takmičenju iz matematike

U organizaciji Udruge matematičara “Ruđer Bošković” iz Mostara, u prostorijama Franjevačke klasične gimnazije u Visokom , organizovano je dvadeseto po redu federalno takmičenje u matematici za učenike srednjih škola.

U sklopu svečanog otvaranja takmičenja, prisutnim gostima, profesorima kao i učenicima obratila se i Općinska načelnica Visoko, Amra Babić. U svom govoru, Načelnica je istakla da ju raduje činjenica da Visoko ima priliku ugostiti najbolje matematičare FBiH, koji su se morali izdići iznad prosječnosti. Također, izrazila je zadovoljstvo da je upravo Franjevačka klasična gimnazija u Visokom izabrana za domaćina, te će još jednom u nizu ostati zapamćeno da je upravo općina Visoko grad s dugogodišnjom naučnom tradicijom.

Svojim prisustvom, svečanu ceremoniju otvaranja takmičenja, uveličali su i premijer Zeničko-dobojskog kantona Fikret Pljevljak, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mirko Trifunović kao i drugi gosti. Najuspješniji učenici s ovog takmičenja sudjelovat će na takmičenju mladih matematičara na nivou Bosne i Hercegovine.

visoko.gov.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close