Francuzi tek nakon produžetka, Slovenija nemoćna u Zagrebu, Gallinari nedovoljan Italiji

Večerašnjim utakmicama kompletirano je 1. kolo po grupama Eurobasketa .

Aktuelni evropski prvak selekcija Francuske, koja se nalazi u našoj grupi, teškom mukom je nakon produžetka pobijedila Finsku rezultatom 97:87. Parker je ubacio 23 poena, Batum i De Colo po 16, a kod Finaca najefikasniji su bili Wilson sa 21 košem i Koponen sa 15.

U zanimljivom i i neizvjesnom okršaju grupe B, Turska je pobijedila Italiju sa 89:87. Gallinari je odigrao simultanku u redovima Azzurra sa 33 poena, ali izostala je prava pomoć saigrača pa su Turci na krilima Erdena sa 22 poena i Muhammeda sa 17 koševa došli do pobjede.

Hrvatska je u okviru grupe C u Zagrebu sa 80:73 nadigrala Sloveniju koja je samo u prvoj četvrtini napravila ozbiljnije probleme Hrvatima. Simon je ubacio 20 poena, Žorić 17, a kod desetkovanih Sloevenca najbolji su bili Dragič sa 14 i Blažič sa 11, Omić i Župan su postigli po 10.

Iako je bila apsolutni favorit Litvanija je u grupi D uz dosta muke pobijedila Ukrajinu sa 69:68. Jankunas sa 22 i Valanciunas sa 19 poena predvodili su Litvance, a na drugoj strani Fesenko je ubacio 19.

Autor: Sport Centar

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close