Francuzi prejaki za naše kadete, Vladan Lončar postigao 8 golova

Kadetska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je poražna od vršnjaka iz Francuske sa 36:31, u drugom meču kvalifikacija za EP u Poljskoj…

Početak utakmice nije dobro krenuo za izabranike Jasmina Mrkonje, obzirom da je u 12. minuti bilo 12:6 za Francuze, a najraspoloženiji u našem timu je bio Matej Hrstić dotada. Ali tada se Hrstiću pridružuje lijevi bek Vladan Lončar te njih dvojica uspijevaju istopiti prednost Francuza na samo gol zaostatka, bilo je 13:12 u 20. minuti. Do kraja poluvremena izjednaena igra na obje strane, a odmoru je bilo 19:17 za Francusku.

Drugi dio smo sjajno otvorili i izjednačili na 19:19 preko Lončara i Bečaka, ali uporni i kvalitetniji protivnik nije se dao iznenaditi pa je u 44. minuti imao “+5”, bilo je 28:23. Nisu se Zmajići predavali pa smo u 50. minuti ponovo došli na “-2”, 30:28. Međutim nekoliko grešaka i promašaja dali su krila Francuzima da se ponovo odvoje na pet golova prednosti, 33:28.

Do kraja ipak nismo imali snage da pružimo otpor Francuzima, te smo poraženi sa 36:31. U našem timu su prednjačili Hrstić sa 11 golova, te Lončar sa osam.

scsport.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close