LifestyleModa i ljepota

Fotošopiranje ili kako se ideal ljepote mijenjao kroz istoriju

Fotošopirala je svoje tijelo da pokaže kako se ideal ljepote mijenjao kroz istoriju

Ružna istina o ljepoti

 

Kažu da je lepota u oku posmatrača, ali da li je zaista tako? Svi smo pod uticajem vremena u kojem živimo naviknuti na standarde kada je u pitnaju lepota i naša percepcija atraktivnog i privlačnog.

Fitnes blogerka Kesi Ho primetila je da “idealna” telesna građa zavisi od uticaja društva i menja se sve brže i brže. Baš kao i današnja moda koja svakodnevno donosi nove trendove i promene, tako i ideali o ženskom telu brzo nestaju a žene ostaju zbunjene, iscrpljene i nezadovoljne. Radili ste čitave godine da skinete taj višak oko stomaka? Džaba, sada je u modu velika zadnjica i uzak struk!

Kako bi podigla svest o tome, Kesi je odlučila da kroz fotografije prikaže kako se “idealno” žensko telo menja kroz godine.

“Da sam imala savršeno telo kroz vekove, ovako bi to izgledalo.”

 

Foto: Instagram / Noizz.rs

Kasne 2000-te do 2018 – Velike zadnjice, široki kukovi, uzak struk i pune usne su in! U hirurškoj industriji se sve više rade impantati zadnjica, zahvaljujući modelima koje izbacuju belfije. Od 2014. do 2012. ugradnja silikona u zadnjice porasla je za 58%.

 

Foto: Instagram / Noizz.rs

 

Kasne devedesete i početak 2000-tih: Velike grudi, ravan stomak, i tanke butine su bile hit. Početkom 2010. operacija grudi u Americi je postala najčešće izvođena procedura. Vreme je Viktorijinih anđela. One su visoke, mršave, imaju duge noge i pun dekolte.

Rane devedesete: Vitko je in. Imati oslabljenu strukturu kostiju, izgledati vitko i mršavo je dobitna kombinacija na pistama i naslovnim stranama.

Foto: Instagram / Noizz.rs

 

1950: Peščani sat dominira. Mere Elizabet Tejlor 36-21-36 su bile idealne. Merilin Monro je sa svojim oblinama došla nešto kasnije. Žene su preko reklama kupovale pilule za povećanje telesne mase. Magazin “Playboy” i “Barbie” su nastali u ovoj dekadi.

 

Foto: Instagram / Noizz.rs

1920-te: Dečačka građa, nerazvijena i mladolika sa malim grudima, ali i ekstremno prava figura su in. Žene su nastojale da kriju svoje obline, a to su radile oblačeći nekoliko slojeva odeće preko kako bi dobile taj izgled prave figure.

 

Foto: Instagram / Noizz.rs

 

Doba renesanse – Izgledati zdravo, punije, sa velikim kukovima i zadnjicom. Biti puniji je tada značilo imućnost, samo sirotinja je bila mršava.

“Zašto naša tela tretiramo kao modu? “Grudi su izašle iz trenda, zadnjice su in! Realnost je, međutim, da je “proizvodnja” savršenog tela mnogo opasnija od proizvodnje odeće. Prestanite da koristite svoje telo kao da je u pitanju moda. Molim vas odnosite se prema njemu s ljubavlju i poštovanjem i ne podležite standardima lepote. Prihvatite sebe jer vaše telo ste vi”, zaključila je blogerka.

Izvor: Noizz.rs

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close