Foto: Izložbom “WALLS” zatvoren “Many Men Show”

Izložbom “Walls” u prostorijama bivšeg silosa kompanije Klas d.d. u Visokom završen je ovogodišnji Festival umjetnosti i kreacije Many Men Show. Muhamed Bešlagić – Hamo, Anel Lepić i Damir Sarač ili skraćeno HAD, publici su predstavili fantastične radove koji su nastali u prethodna tri mjeseca. 

Specifičnost ove izložbe jeste to što su na ideju o kreiranju ovakvog umjetničkog pokreta u našem gradu članovi HAD kolektiva došli sintezom njihovog prvobitnog opredjeljenja, ujedno i njihovom profesijom, gdje su članovi street artist, arhitekt i akademski slikar, došli su do kreativne vizije stvaranja novog i jedinstvenog umjetničkog izraza. Radi se, zapravo, o urezivanju (rezanju i štemanju) površine zida, slično radu na površini grafičke ploče visokog i dubokog tiska, gdje odnosima partija odstranjenog i neodstranjenog na zidu stvaraju reljefnu predstavu njihovih dijela.

Gledajući ovu vrstu tehnike i umjetničkog izraza, mogu se nazvati začetnicima istog na prostorima Balkana, te gledajući konceptualno osmišljavanje napuštenog prostora/studija za rad u kombinaciji sa wallcut tehnikom, prema pisanim podacima, radi se o prvoj izložbi ovog tipa u čitavom svijetu.

 

U fotogaleriji pogledajte nekoliko radova koji su predstavljeni na izložbi.

 

www.magazinplus.eu

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close