BiHPolitika

Fonda za zaštitu okoliša F BiH: Sanela Prašović se “ogrebala” za novih 55 hiljada KM!

RADONČIĆEV DIREKTOR DIJELIO DRŽAVNE PARE: Sanela Prašović se “ogrebala” za novih 55 hiljada KM!

Upravni odbor Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH, na prijedlog direktora Fonda Fuada Čibukčića (SBB), 22. decembra donio je odluku o odabiru korisnika sredstava Fonda

 

Sredstva su podijeljena na osnovu javnog konkursa a posebno su zanimljivi podaci o dodjeli novca za LOT 3, odnosno za “projekte jačanja javne svijesti o značaju zaštite okoliša”. Tako će građane Federacije BiH i u ovoj godini ekološki  osvještavati produkcijska kuća Tim System, u privatnom vlasništvu bračnog para Nehrudina Gadže i Sanele Prašović-Gadžo. Njihov medijski projekat pod nazivom „Eko priča – Brigom za okoliš danas stvaramo bolje sutra“ dobio je 55.000,00 KM.

 

SBB-ov direktor Fonda Fuad Čibukčić bio je široke ruke i prošle godine, kada je Tim System dobio 72.012 KM, i to u sklopu konzorcija “Živimo prirodu”. U sastavu konzorcija tada su osim privatne firme bračnog para Prašović-Gadžo bili još i: Avaz roto press (63.961 KM), Oslobođenje (63.961 KM), Radio Stari Grad (26.105 KM) i Večernji list (63.961 KM).

 

Zanimljivo, novac za podizaje eko-svijesti dobila je i navladina organizacija Centar civilnih inicijativa (CCI) i to za projekat “Ekovizija -informativno-edukativna kampanja i medijska promocija značaja zaštite okoliša  FBiH” CCI je dobio 40.000,00 KM, nije zgore podsjetiti da je na čelu ove nevladine organizacije Adis Arapović, suprug potpredsjednice SBB-a Adise Omerbegović-Arapović!

 

Kompletan spisak sretnih dobitnika državnog novca možete vidjeti ovdje.

 

Slobodna Bosna

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close