FK Željezničar želi pobjedu nad Metalurgom iz Skoplja

FK Željezničar sutra u 21:00 sat igra uzvratnu utakmicu drugog pretkola Evropa lige s makedonskim FK Metalurgom. Prva utakmica odigrana je bez golova, a u FK Željezničar nadaju se da će sutra izboriti pobjedu te tako nastaviti svoj put u treće pretkolo Evropa lige, piše bh. novinska agencija Patria (NAP).

Šef stručnog štaba Plavih, Admir Adžem kazao je da im se pružila dobra prilika za veliki uspjeh. Sutrašnji meč sigurno neće biti lagan ni za Makedonce, ni za Željine fudbalere.

– Neće biti lako jer igramo protiv dosta čvrste ekipe sa nekoliko odličnih pojedinaca. Rezultat je prilično nezgodan, ali ja vjerujem u moje momke koji će dati sve od sebe da ostvarimo uspjeh – kazao je Adžem.

FK Željezničar uvijek je imao podršku popularnih Manijaka, a tako je bilo i u utakmicama s FK Lovćenom u Crnoj Gori i Metalurgom u Skoplju.

– Siguran sam da ćemo u utorak imati 12. igrača. Naši Manijaci me oduševljavaju iz utakmice u utakmicu. Silno želimo da im se odužimo i pružimo priliku da se u utorak nakon utakmice zajedno radujemo – kazao je Admir Adžem, prenosi Patria.

Sinoć su Željini fudbaleri imali trening, a danas se očekuje i dolazak ekipe FK Metalurg.

NAP

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close