FK Sloboda predstavila novog trenera Alfreda Casimirova

Novi šef Stručnog štaba Fudbalskog kluba “Sloboda“ Alfredo Casimiro i njegov asistent Svetislav Perduv predstavili su se na današnjoj press-konferenciji u Tuzli.

– Mi smo izabrali ono što je najbolje za nas, a to je da se odlučimo za Casimira i da on bude ovdje sa nama sve do onog trenutka dok je dobro i za njega i za nas – kazao je Azmir Husić, predsjednik tuzlanskog kluba.

Novi trener crveno-crnih, kako je rekao, dolazi iz Portugala, a kao igrač je nastupao za nekoliko najboljih portugalskih ekipa Porto i Boavistu.

– U mojoj trenerskoj karijeri, Sloboda će biti 15. tim na mom popisu, nakon što sam napustio Portugal 1998. Bio sam u Kini, Gabonu, Iranu, trenirao sam i jedan klub u Iraku, u Bagdadu. Tamo sam proveo dva mjeseca, ali sam ga zbog sigurnosti morao napustiti. U pitanju je bio klub koji vodi sin Sadama Husseina – kazao je Casimiro.

Naglasio je da će sva svoja iskustva koja je stekao, uz brojne trofeje koje je osvojio, pokušati prenijeti na Slobodu.

-Moramo steći respekt i navijača i drugih timova i sudija, a to ćemo moći jedino svojim radom, dobrom igrom i pobjedama i to što je ranije moguće – poručio je.

Asistent novog šefa Stručnog štaba Perduv kazao je da za njih dvojicu ovo jedan novi izazov, te se nada da će ukazano povjerenje ispuniti.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close