FK “Sarajevo” pobjednik finalnog turnira za juniore

U Gabeli je završen dvodnevni finalni turnir za juniore na kojem su učestvovali prvaci Omladinske lige “Centar” i “Jug”, te najbolje plasirani klubovi iz Federacije BiH Omladinske lige “Zapad” i “Sjever”.

Turnir se igrao 04. i 05. juna, a pobjednik završnice finalnog turnira je FK “Sarajevo”, koji je u finalnoj utakmici savladao domaću ekipu NK “Gošk”, rezultatom 3:2. Golove za novog prvaka Federacije BiH u juniorskoj konkurenciji postigli su Zukić, Šuman i Hećo, dok je oba gola za Gošk postigao Luka Anković.

U utakmici za treće mjesto, koja je igrana prekjučer, NK “Bratstvo” iz Gračanice rezultatom 5:1 savladao je NK “Jedinstvo”. U utakmici za treće mjesto za ekipu Bratstva po dva gola postigli su Mrković i Poturalić, te jedan Kahrimanović, dok je jedini gol za ekipu iz Bihaća postigao Samardžić.

Iz ekipe koja je osvojila treće mjesto na finalnom turniru su najbolji strijelac i najbolji igrač turnira. Za najboljeg igrača turnira izabran je Mrković Amir, dok je jedini igrač sa tri pogotka na turniru bio Poturalić Husejn, te je proglašen za najboljeg golgetera.

Pehar za najboljeg golmana turnira uručen je čuvaru mreže pobjedničke ekipe Kurtanović Enesu.

Također, na finalnom turniru promovisani su najbolji strijelci Omladinske lige “Centar” i “Jug” za juniore u takmičarskoj sezoni 2013/2014, a to su: Đuđa Haris iz FK “Rudar Kakanj (najbolji strijelac Omladinske lige Centar) koji je postigao 19 pogodaka i Ćorić Marko iz NK “Gošk” (najbolji strijelac Omladinske lige “Jug”) koji je postigao čak 30 pogodaka.

Nogometni savez Federacije BiH nastavlja sa sličnim akcijama i promocijama omladinskog nogometa u Federaciji BiH. U subotu i nedjelju 07. i 08.06.2014. godine u Mostaru će se igrati završnica Omladinske lige za kadete na kojoj će učestvovati: FK “Željezničar” Sarajevo, FK “Sloboda” Tuzla, NK “Jedinstvo” Bihać i HNK “Branitelj” Mostar.

Polufinale:

FK “SARAJEVO” – NK “BRATSTVO” 2:1
(Žiga, Hećo – Poturalić)

NK “GOŠK” – NK “JEDINSTVO” 2:2 (pen. 7:5)
(Ćorić, Radoš – Đug, Abdihodžić)

www.magazinplus.eu – NS F BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close