NogometSport

FK Rudar okreće potpuno novu stranicu

Svaki klub koji dođe u Kakanj već od naplatnih kućica će nositi bijelu zastavu

Za Fudbalski klub “Rudar” Kakanj dolaze bolji dani. Nakon održane vanredne sjednice Skupštine, “Rudar” okreće potpuno novu stranicu u svome funkcionisanju. Ne treba se pozivati na tradiciju, njome se ponosimo, ali tradicija ne donosi pobjede i od tradicije se ne živi. Ne treba pozivati ni na milost u smislu “pomozimo Rudaru u ovoj teškoj situaciji” jer ovaj klub se ne voli iz sažaljenja.

Nova stranica “Rudara” će biti ispisana borbenošću i zalaganjem igrača, borbom za svaku loptu, ostavljenjem srca i znoja na terenu, pobjedničkim mentalitetom… Svaki klub koji dođe u Kakanj već od naplatnih kućica će nositi bijelu zastavu jer će znati da ga čeka snažna i borbena ekipa koja na terenu daje zadnje atome snage i ulaže nadljudske napore. Svaki tim će imati respekta kada mu dolazi kakanjski “Rudar”.

Upravo je to cilj i suština reorganizacije kluba koja će se provesti, dakle cilj je promptno izgraditi pobjednički mentalitet. Zato svi oni koji su u svojim planovima za nastavak sezone već upisali bodove protiv “Rudara” već sada mogu uzeti korektore i gumice.

Pobjednički mentalitet će se osjetiti i na tribinama jer navijači “Rudara” i općenito kakanjska publika baštine manire gromoglasnog, fer i korektnog navijanja.
Pobjednički mentalitet Kaknja-grada šampiona od sada će se pokazivati i kroz sjajne sportske rezultate Fudbalskog kluba “Rudar” Kakanj.

Vezani članak:Održana vanredna sjednica FK Rudar

Press Općine Kakanj

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close