FIRMA projekat: Grantovi za očuvanje radnih mjesta u preduzećima

Očekujući produžetak FIRMA projekta, finasiranog od Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (Sida), z FIRMA projekta su pozivali zainteresovana preduzeća da se prijave za dodjelu bespovratnih sredstava (grant) namjenjenih očuvanju radnih mjesta u područjima pogođenim poplavama.
Pomoć će biti usmjerena na opštine Doboj, Doboj Jug, Domaljevac-Šamac, Maglaj i Šamac.
FIRMA projekat je u periodu od septembra 2009 do avgusta 2014 pružao podršku malim i srednjim preduzećima u sektorima drvoprerade, lake metalne obrade i turizma.
U cilju pomoći prevladavanja posljedica poplava u Bosni i Hercegovini, očekuje se da će FIRMA projekat biti produžen do kraja maja 2015.
U periodu očekivanog produžetka FIRMA projekat će biti fokusiran na pružanje pomoći u „Obnavljanju uslova za život i zapošljavanje u privatnom sektoru u područjima pogođenim poplavama.”
FIRMA projekat će pružiti podršku privatnim preduzećima iz proizvodnog i proizvodno-uslužnog sektora, osim preduzeća koja su direktno ili indirektno uključena u proizvodnju opreme za nadzor, vojne opreme ili oružja novu ili korištenu, opreme za policijske agencije ili agencije za provođenje zakona, opreme i usluga vršenja pobačaja, opreme za kontrolu vremenskih prilika, luksuzne robe i opreme za igre na sreću.
FIRMA će podržati preduzeća u oživljavanju proizvodnih procesa, očuvanju radnih mjesta te održavanje njihove pozicije na tržištu.

Indikator.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close