Finci, Kamočaji i Kljuić predloženi za gradonačelnika Sarajeva

U Sarajevu je počela konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva na kojoj bi vijećnici, pet mjeseci nakon općinskih izbora, trebali imenovati novo rukovodstvo Vijeća kao i gradonačelnika na mandatni period od četiri godine.

Ono što je odranije poznato jest da je Naša stranka koja u Gradskom vijeću ima tri vijećnika za novog gradonačelnika predložila Jakoba Fincija te da je Socijaldemokratska unija (SDU) BiH koja ima također tri gradska vijećnika predložila Stjepana Kljuića.

Iz SDU-a su za Agenciju FENA kazali da je Stranka demokratske akcije, koja u Gradskom vijeću ima šest vijećnika, ranije pismeno podržala Kljuića za gradonačelnika.

Kako Agencija FENA saznaje prijedlog Socijaldemokratske partije (SDP) BiH za gradonačelnika je Igor Kamočaji koji je u prošlom mandatu obnašao dužnost dogradonačelnika.

Savez za bolju budućnost (SBB) BiH za dogradonačelnika će predložiti Fuada Čibukčića, rečeno je FENA-i u SBB-u.

Gradski vijećnici iz Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo su Suljo Agić (SDA), Gradimir Gojer (SBiH), Tatjana Ljuić-Mijatović (SDP BiH), Vibor Handžić (Naša stranka), Alija Hodžić (SBBBiH), Vedran Dodik (Nezavisna lista za moj grad) i Avdo Hodžić (SDPBiH).

Iz Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo za gradske vijećnike izabrani su Enes Huseinović (SBBBiH), Hasan Hodžić (SDPBiH), Haris Pleho (BOSS), Sabahudin Delalić (SDA), Omer Pajević (SDA), Drago Jurić (SDUBiH) i Boris Riderle (SDA).

Novi gradski vijećnici iz Općine Centar Sarajevo su Stjepan Kljuić (SDUBiH), Edina Latif (SBBBiH), Velija Katica (SDA), Suvad Kerla (Stranka za BiH), Amel Mekić (SDPBiH), Miro Lazović (SDUBiH) i Novka Agić (SDPBiH).

Iz Općinskog vijeća Novo Sarajevo gradski vijećnici su Arijana Talović (SDPBiH), Miroslav Živković (SDPBiH), Igor Gavrić (SBBBiH), Jusuf Lošić (SDA), Robert Pleše (Naša stranka), Sanja Lazar (Naša stranka) i Nebojša Simić (SDPBiH).

Dakle, SDP će u novom sazivu Gradskog vijeća imati osam vijećnika, SDA šest, SBBBiH četiri, Naša stranka i SDUBiH po tri, Stranka za BiH dva, a BOSS i Nezavisna lista za moj grad po jednog vijećnika.

 

(FENA)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close