FERK utvrdio Nacrt pravilnika o opskrbi kvalificiranih kupaca energijom

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (FERK) na jučerašnjoj je sjednici  razmatrala i utvrdila Nacrt pravilnika o opskrbi kvalificiranih kupaca električnom energijom te je upućen u proces javnih rasprava.

Kako je priopćeno iz FERK-a, odlučeno je kako će se opće rasprave o tom nacrtu pravilnika održati u 15. travnja Sarajevu, u prostorijama Vanjskotrgovinske komore BiH s početkom u 11 sati, i 16. travnja u Mostaru, u prostorijama FERK-a, s početkom u 11 sati.

Na sjednici FERK-a donesena su dva rješenja i to rješenje po prijedlogu dozvole za rad – licence za djelatnost proizvodnje električne energije iz proizvodnog objekta male hidroelektrane “Osanica 4”, podnositelju zahtjeva” Eco Energy” d.o.o. Gračanica kojemu se predmetna dozvola izdaje na razdoblje od 10 godina, te rješenje po prijedlogu dozvole za rad – licence za djelatnost opskrbe električnom energijom II reda podnositelju zahtjeva “D-Pro” d.o.o. Sarajevo, dozvola se izdaje na razdoblje od dvije godine.

Osim toga, na sjednici su usvojeni nacrti dozvola za rad – licenci za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje električne energije podnositelji zahtjeva: “IEP energija” d.o.o. Gornji Vakuf – Uskoplje, “SV Energija” d.o.o. Tešanj i “Esco Eco Energija” d.o.o. Livno.

FERK je usvojio i tekst obavještenja za javnost o potpunosti podnesenog Zahtjeva za izdavanje dozvole za rad – licence za djelatnost proizvodnje električne energije, podnositelja zahtjeva “Biotech” d.o.o. Busovača i tekst obavještenja o potpunosti podnesenog Zahtjeva za izmjenu dozvole za rad – licence za djelatnost opskrbe električnom energijom drugog reda podnositelja zahtjeva “HSE BH” d.o.o. iz Sarajeva.

Pisani komentari i zahtjevi za stjecanje statusa umješača u predmetnim postupcima podnose se do 11. travnja 2014. godine do 12 sati, na adresu FERK-a.

“Također, na sjednici su donesena tri rješenja po žalbama kupaca na elektroenergetske suglasnosti koje je izdalo Javno poduzeće Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. – Sarajevo”, navodi se u priopćenju iz FERK-a.

FENA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close